Cine a fost numit raportor al Parlamentului European pentru R.Moldova. „Evoluția socio-economică a fraților noștri de peste Prut a fost o preocupare permanentă pentru mine”

  • 06 Noiembrie 2019 12:39
Cine a fost numit raportor al Parlamentului European pentru R.Moldova. „Evoluția socio-economică a fraților noștri de peste Prut a fost o preocupare permanentă pentru mine”

Eurodeputatul Dragoș Tudorache a fost numit raportor al Parlamentului European pentru R.Moldova. El a declarat că se simte onorat să se afle în această funcție.

„Republica Moldova și evoluția socio-economică a fraților noștri de peste Prut a fost o preocupare permanentă pentru mine atât în perioada în care am făcut parte din guvernul Ciolos, cât și din momentul apariției PLUS. Cred că avem o datorie față de noi să fim ceea ce așteaptă Moldova de la noi. Și avem o datorie să ajutăm Moldova să devină un laborator de bune practici pentru integrarea europeană”, a declarat eurodeputatul. 

De asemenea, Dragoș Tudorache a subliniat că, din această postură, se va asigura ca evoluția relațiilor cu Republica Moldova să însemne un parcurs european dedicat cetățenilor moldoveni.

Menționăm că, la 17 septembrie 2016, Dragoș Tudorache a fost numit ministru al afacerilor interne, după ce anterior fusese șef de cancelarie în Guvernul Cioloș. El o ocupat această funcție până pe 4 ianuarie 2017, când a fost investit Guvernul Sorin Grindeanu, în urma alegerilor legislative.

Imediat după înființarea Partidului Libertății, Unității și Solidarității (PLUS) pe 15 decembrie 2018, Tudorache s-a înscris în acest partid și a candidat în alegerile intrerne ale acestuia pentru alegeri europarlamentare din 2019.

 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer fragmentat
Umiditate:86 %
Vint:6,69 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău