Cinci morți și cinci răniți după atacul asupra turnului televiziunii la Kiev;transmisiile radio și TV, perturbate

  • 01 Martie 2022 19:29
Cinci morți și cinci răniți după atacul asupra turnului televiziunii la Kiev;transmisiile radio și TV, perturbate

Rusia a avertizat marți cetățenii care locuiesc în proximitatea nodurilor de retransmisie a comunicațiilor să-și părăsească locuințele, iar la scurt timp a bombardat turnul televiziunii din Kiev, a anunțat Ministerul Apărării rus, în timp ce autoritățile ucrainene au anunțat un bilanț al victimelor de cinci morți și cinci răniți în urma acestui atac, relatează agențiile internaționale de presă.

După atac, unele posturi ale televiziunii ucrainene au încetat să mai emită, fiind de asemenea perturbate emisiile radio, dar turnul a rămas totuși în picioare.

''Inamicul atacă orașul. Turnul televiziunii a fost avariat de două rachete, conform primelor informații'', a anunțat administrația municipală din Kiev, potrivit Agerpres.

Cinci persoane au murit și alte cinci au fost rănite în urma atacului cu rachete asupra turnului televiziunii, a anunțat la rândul său serviciul ucrainean de urgențe.

Sursa de electricitate a turnului, precum și echipamentele tehnice au fost lovite și avariate.

Ministerul Apărării rus avertizase mai devreme că vor fi lovite la Kiev locații aparținând serviciului de securitate al Ucrainei (SBU) și unei unități de operațiuni special, de unde, potrivit Moscovei, sunt conduse atacuri cibernetice împotriva Rusiei.

''Pentru a opri atacurile informatice împotriva Rusiei, lovituri cu arme de înaltă precizie vor fi efectuate împotriva infrastructurilor tehnologice ale SBU și centrului special al Unității de operațiuni psihologice din Kiev. Le cerem (...) locuitorilor din Kiev care locuiesc în proximitatea nodurilor de retransmisie să-și părăsească domiciliul'', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău