Cifra deceselor asociate COVID-19 a depășit 1.000 în ultimele 24 de ore în Brazilia

  • 14 Februarie 2021 13:35
Cifra deceselor asociate COVID-19 a depășit 1.000 în ultimele 24 de ore în Brazilia

Cifra deceselor asociate COVID-19 a depășit 1.000 în ultimele 24 de ore în Brazilia, cu 1.043 de morți, astfel încât numărul total al deceselor a ajuns, potrivit Ministerului Sănătății, la 238.532, relatează duminică EFE, potrivit Agerpres.

Potrivit datelor oficiale, media deceselor din ultimele două săptămâni a fost de peste o mie, fapt ce arată că pandemia nu poate fi controlată în această țară, una dintre cele mai afectate din lume, alături de SUA și de India.

Potrivit Ministerului Sănătății, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat și 44.299 de contagieri, ridicând numărul total al cazurilor la 9.809.754.

Dintre acestea, 8.710.840 de persoane au depășit boala, iar alte 860.382 au rămas sub observație, însă cifra deceselor a crescut semnificativ.

Situația din Brazilia s-a agravat în ultimele săptămâni după apariția noii variante din regiunea Amazonului, care - potrivit Ministerului Sănătății - s-a răspândit în întreaga țară și este "de trei ori mai contagioasă" decât cea originală.

În acest weekend, în Brazilia s-ar fi desfășurat Carnavalul, cu o participare masivă a publicului, însă care anul acesta a fost anulat pentru a evita aglomerările ce favorizează răspândirea coronavirusului.

Cu toate acestea, deși școlile de samba și carele alegorice au respectat restricțiile, multe plaje au fost luate cu asalt sâmbătă de un public numeros.

Printre cei care au decis să-și ia vacanță în această săptămână se numără și președintele țării, Jair Bolsonaro, unul dintre guvernanți lumii cei mai "coronasceptici". Deși nu a făcut baie în mare, el i-a salutat pe numeroșii săi simpatizanți din localitatea Sao Francisco do Sul.

Așa cum obișnuiește, Bolsonaro nu a folosit mască de protecție și nici nu a respectat distanțarea socială și s-a fotografiat cu admiratorii săi pe litoralul acestei localități, unde va petrece câteva zile de odihnă. A

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău