Chișinăul găzduiește reuniunea Consiliului pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu, Asia Centrală și Africa de Nord al (PGE)

  • 08 Octombrie 20:20
Chișinăul găzduiește reuniunea Consiliului pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu, Asia Centrală și Africa de Nord al (PGE)

Republica Moldova găzduiește reuniunea Consiliului pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu, Asia Centrală și Africa de Nord al Parteneriatului Global pentru Educație (PGE). Evenimentul are loc între 8 și 11 octombrie, și reunește reprezentanți ai guvernelor, organizațiilor internaționale, partenerilor de dezvoltare și societății civile din regiune, într-un efort comun de a sprijini și îmbunătăți sistemele educaționale din țările membre.

Participanții discută progresele înregistrate de sistemele educaționale din țările participante, dar și soluțiile pentru consolidarea accesului echitabil la o educație de calitate, se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova. 

De asemenea, discuțiile vizează și finanțarea educației, reforma sistemului și extinderea parteneriatelor pentru dezvoltarea domeniului educațional.

Prezent la deschiderea evenimentului, ministrul educației Dan Perciun a subliniat: „Suntem onorați să găzduim acest eveniment de importanță regională, deoarece educația este cheia dezvoltării durabile și a incluziunii sociale.

Parteneriatul Global pentru Educație este o platformă internațională care sprijină educația în țările cu venituri mici și medii. Acesta colaborează cu guvernele, donatorii, organizațiile internaționale și societatea civilă pentru a îmbunătăți accesul la o educație de calitate, în special pentru grupurile vulnerabile și marginalizate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Wed
17
Thu
18
Fri
20
Sat
15
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău