Chișinăul continuă discuțiile cu emisarul Moscovei privind o nouă rundă de negocieri în formatul 5+2

  • 15 Februarie 2017 08:17
Chișinăul continuă discuțiile cu emisarul Moscovei privind o nouă rundă de negocieri în formatul 5+2

Vicepremierul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, va relua miercuri, 15 februarie, consultările privind o nouă rundă de negocieri în formatul 5+2 cu ambasadorul rus cu misiuni speciale, Serghei Gubarev, care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă difuzat de Biroul pentru Reintegrare al Guvernului Republicii Moldova, Gheorghe Bălan s-a întâlnit cu Serghei Gubarev și ieri, pe 14 decembrie, pentru a discuta despre situația actuală în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, unele aspecte de pe agenda negocierilor, precum și perspectivele dialogului în formatul 5+2.

După această întrevedere, diplomatul rus a mers la Tiraspol, unde s-a întâlnit cu liderul administrației separatiste transnistrene, Vadim Krasnoselski.

În Transnistria, Serghei Gubarev și-a exprimat satisfacția în legătură cu reluarea contactelor bilaterale dintre reprezentanții Chișinăului și ai Tiraspolului, exprimându-și speranța că acestea vor contribui la depășirea pauzei care se înregistrează în procesul de negocieri, în formatul 5+2.

La rândul său, Vadim Krasnoselski a cerut susținerea Moscovei în procesul de reglementare a relațiilor cu autoritățile de la Chișinău.

Ultima rundă de negocieri în formatul 5+2 s-a desfășurat, după o pauză de aproape 2 ani, la începutul lunii iunie 2016, la Berlin.

Menționăm că autoritățile moldovene nu au anunțat vizita la Chișinău a reprezentantului special al Rusiei la negocierile privind Transnistria, aceasta devenind mai întâi cunoscută prin intermediul presei oficiale de la Tiraspol.

Totodată, Serghei Gubarev a venit în Republica Moldova în timp ce o delegație transnistreană, condusă de pretinsul președinte al legislativului regional de la Tiraspol, Aleksandr Șcerba, a plecat la Moscova, unde a primit asigurări că procedura de acordare a cetățeniei ruse pentru locuitorii din Transnistria va fi simplificată, la indicația lui Vladimir Putin.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău