China va împăduri anul acesta o suprafață de dimensiunea Irlandei
-
18 Ianuarie 2018 18:48
China va planta în acest an copaci care vor acoperi o suprafață echivalentă cu cea a statului Irlanda, urmărind ca până la finalul deceniului să crească teritoriul acoperit de păduri cu 23% din totalul suprafețele terestre, de la 21.7%, cât este în prezent, potrivit World Economic Forum, care citează China Daily.
Plantarea copacilor a devenit un element cheie al eforturilor Beijingului de a combate schimbările climatice.
Zhang Jianlong, șeful Administrației de Stat pentru Silvicultură, a declarat, joi, că statul chinez va urmări să crească în acest an cel puțin zona forestieră cu încă 6,66 milioane de hectare.
Acesta a completat că 33,8 milioane de hectare de pădure au fost plantate la nivel național în ultimii cinci ani, cu investiție totală de peste 538 de miliarde de yuani ( 82,88 de miliarde de dolari), lucru care a determinat o extindere a suprafeței forestiere la 208 hectare.
China, care trebuie să asigure hrană unui sfert din populația globală, folosind doar 7% din suprafața arabilă mondială, a depus eforturi substanțiale pentru a stabili un echilibru între maximizarea producției alimentare, creștere industrială și protejarea mediului său.
China principalul poluator mondial, a făcut din combaterea schimbărilor climatice și încălzirea globală o prioritate a politicii sale.
Recent, conducerea chineză a inaugurat o nouă autostradă construită din panori solare, scopul fiind acela de a promova energia curată și de a reduce costurile, având în vedere că panourile vor putea topi instantaneu zăpada.
Anul trecut, Beijingul a inaugurat cea mai mare centrală solară plutitoare din lume, statul chinez fiind cel care acordă anual cel mai mare buget pentru energia solară, eoliană sau a apei.
Traiectoria Chinei în această direcție poate fi văzută în antiteză față de poziția adoptată de Statele Unite. Joi, președintele SUA a anunțat că va retrage SUA din Acordul de la Paris privind schimbările climatice. Ca reacție, UE și China au oferit un răspuns comun și și-au reafirmat angajamentul față de reducerea încălzirii globale, anunțând sporirea eforturilor pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.
Sursa: Calea Europeană