China va împăduri anul acesta o suprafață de dimensiunea Irlandei

  • 18 Ianuarie 2018 18:48
China va împăduri anul acesta o suprafață de dimensiunea Irlandei

China va planta în acest an copaci care vor acoperi o suprafață echivalentă cu cea a statului Irlanda, urmărind ca până la finalul deceniului să crească teritoriul acoperit de păduri cu 23% din totalul suprafețele terestre, de la 21.7%, cât este în prezent, potrivit World Economic Forum, care citează China Daily.

Plantarea copacilor a devenit un element cheie al eforturilor Beijingului de a combate schimbările climatice.

Zhang Jianlong, șeful Administrației de Stat pentru Silvicultură, a declarat, joi, că statul chinez va urmări să crească în acest an cel puțin zona forestieră cu încă 6,66 milioane de hectare.

Acesta a completat că 33,8 milioane de hectare de pădure au fost plantate la nivel național în ultimii cinci ani, cu investiție totală de peste 538 de miliarde de yuani ( 82,88 de miliarde de dolari), lucru care a determinat o extindere a suprafeței forestiere la 208 hectare.

China, care trebuie să asigure hrană unui sfert din populația globală, folosind doar 7% din suprafața arabilă mondială, a depus eforturi substanțiale pentru a stabili un echilibru între maximizarea producției alimentare, creștere industrială și protejarea mediului său.

China principalul poluator mondial, a făcut din combaterea schimbărilor climatice și încălzirea globală o prioritate a politicii sale.

Recent, conducerea chineză a inaugurat o nouă autostradă construită din panori solare, scopul fiind acela de a promova energia curată și de a reduce costurile, având în vedere că panourile vor putea topi instantaneu zăpada.

Anul trecut, Beijingul a inaugurat cea mai mare centrală solară plutitoare din lume, statul chinez fiind cel care acordă anual cel mai mare buget pentru energia solară, eoliană sau a apei.

Traiectoria Chinei în această direcție poate fi văzută în antiteză față de poziția adoptată de Statele Unite. Joi, președintele SUA a anunțat că va retrage SUA din Acordul de la Paris privind schimbările climatice. Ca reacție, UE și China au oferit un răspuns comun și și-au reafirmat angajamentul față de reducerea încălzirii globale, anunțând sporirea eforturilor pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Sursa: Calea Europeană

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău