China: ONU trebuie să ia 'măsurile necesare' în fața regimului nord-coreean

  • 07 Septembrie 2017 12:20
China: ONU trebuie să ia 'măsurile necesare' în fața regimului nord-coreean

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) 'trebuie să reacționeze' prin 'adoptarea măsurilor necesare' în fața regimului de la Phenian, a afirmat joi ministrul afacerilor externe al Chinei, Wang Yi, reamintind totodată că 'sancțiunile și presiunile' constituie doar 'jumătate' din soluție, informează Agerpres.

După noul test nuclear al Phenianului, 'China este de acord (asupra faptului) că membrii Consiliului de Securitate al ONU trebuie să reacționeze mai mult, adoptând măsurile necesare', a declarat Wang pentru presă, a cărui țară este principalul aliat al Phenianului.

Totodată, el a ținut să sublinieze că în opinia Beijingului 'sancțiunile și presiunile' asupra regimului lui Kim Jong-Un constituie 'jumătate din soluție', a doua jumătate trecând prin 'dialog și negociere'. 'Doar accesând cele două pârghii în același timp se va putea bloca problema nucleară în peninsulă (...) Niciuna dintre cele două nu trebuie ignorată', a spus Wang.

Potrivit ministrului de externe al Chinei, 'toate noile sancțiuni luate de comunitatea internațională împotriva Coreei de Nord trebuie să aibă drept obiectiv restrângerea programului nuclear și balistic (al acestei țări) și în același timp să favorizeze reluarea negocierilor'.

'Aspirăm la o mai mare solidaritate a membrilor Consiliului de Securitate (asupra acestui punct), pentru a construi un consens și a ne exprima în mod unanim', a conchis șeful diplomației chineze, în timpul unei conferințe de presă susținute alături de omologul său nepalez.

Miercuri seara, președintele chinez Xi Jinping i-a reamintit omologului său american Donald Trump dorința Beijingului ca problema nord-coreeană să fie rezolvată prin negocieri, în vederea unei 'reglementări pașnice'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău