China: O bază spațială educativă, care simulează condițiile de pe Marte, inaugurată în deșertul Gobi

  • 17 Aprilie 2019 18:54
China: O bază spațială educativă, care simulează condițiile de pe Marte, inaugurată în deșertul Gobi

O impresionantă bază spațială educativă, care își propune să le prezinte vizitatorilor cum ar arăta viața pe planeta Marte, s-a deschis pentru public miercuri în China, într-o regiune izolată din deșertul Gobi (nord-vest), informează AFP, potrivit Agerpres.

Primii oaspeți ai ''Bazei Marte 1'' au fost mai mulți adolescenți, care au vizitat construcțiile albe înălțate în mijlocul colinelor aride. 

Inaugurarea bazei are loc în momentul în care China recuperează încetul cu încetul întârzierea față de Statele Unite și Rusia în ceea ce privește explorarea spațială. Una dintre ambițiile China este de a trimite, la un moment dat, un om pe Lună. 

Agenția spațială chineză plănuiește să trimită un vehicul teleghidat pe Planeta Roșie anul viitor.

Baza spațială din deșert, instalată în provincia Gansu, este alcătuită dintr-un dom argintiu și nouă module, care adăpostesc spații pentru locuit, o cameră de control, o seră sau o cameră etanșă. 

După ce s-au îmbrăcat cu combinezoane, adolescenții au plecat la o plimbare prin deșert, unde au explorat peisajul care amintește de cel de pe Marte. Orașul cel mai apropiat de baza spațială este Jinchang, situat la circa 40 de kilometri.

Inițiativa a primit sprijin din partea Centrului astronauților din China și a China Intercontinental Communication Centre (CICC), o companie de stat din domeniul producției audio-vizuale. 

Baza are ca obiectiv popularizarea cunoștințelor spațiale în rândul elevilor, dar ar trebui, de asemenea, să primească și turiști, au precizat organizatorii.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău