Chiar dacă va compromite aderarea la UE, Serbia este hotărâtă să nu recunoască Kosovo

  • 22 Noiembrie 2017 18:22
Chiar dacă va compromite aderarea la UE, Serbia este hotărâtă să nu recunoască Kosovo

Serbia nu va recunoaște statul Kosovo doar pentru facilitarea aderării la Uniunea Europeană, a declarat miercuri ministrul sârb de Externe, Ivica Dacici, scrie Mediafax.ro.

"Vrem să ajungem la un acord, vrem o soluție justă și durabilă, dar să recunoaștem acte unilaterale - niciodată, nici măcar cu prețul eșecului privind aderarea la Uniunea Europeană. Le datorez multă recunoștință prietenilor noștri care ne ajută în această privință, din punctul de vedere al sprijinului politic pentru poziția noastră. Argentina este unul dintre cei mai importanți parteneri ai Serbiei", a spus Dacici, în cadrul unei vizite la Buenos Aires.

Șeful diplomației de la Belgrad a suliniat că aderarea țării sale la Uniunea Europeană reprezintă prioritatea absolută a politicii externe. Serbia este una dintre cele șase națiuni din Balcanii de Vest care doresc să adere la Uniunea Europeană, alături de Albania, Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Macedonia și Muntenegru.

Serbia a început în mod oficial discuțiile pentru aderarea la Uniunea Europeană în luna ianuarie a anului 2014. UE a cerut reforme de guvernare și reforme anticorupție din partea Belgradului, precum și o soluționare a disputelor din această țară cu fosta ei provincie, Kosovo.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău