Charles Michel, aflat la Kiev, avertizează că vor urma întâlniri dificile privind negocierile de aderare pentru Ucraina și Republica Moldova

  • 21 Noiembrie 2023 20:07
Charles Michel, aflat la Kiev, avertizează că vor urma întâlniri dificile privind negocierile de aderare pentru Ucraina și Republica Moldova

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și șeful Consiliului European, Charles Michel, au avertizat marți că o reuniune a Uniunii Europene care va avea loc luna viitoare pentru a decide dacă va începe sau nu discuțiile oficiale de aderare pentru Kiev va fi dificilă, scrie Reuters. Michel, care a vizitat Kievul într-o călătorie surpriză, a declarat la o conferință de presă comună cu Zelenski și cu președintele moldovean Maia Sandu, care speră că vor fi aprobate și discuțiile de aderare pentru Moldova, că va lucra pentru a depăși aceste provocări.

Liderii UE vor avea un summit la Bruxelles pe 14-15 decembrie, unde vor discuta dacă vor da undă verde începerii negocierilor de aderare a celor două țări din Parteneriatul Estic.

„Deschiderea negocierilor ar transmite mesajul că se poate avea încredere în UE și, în același timp, ar fi un mesaj de unitate față de Kremlin”, a declarat Michel.

„În urmă cu zece ani, ucrainenii s-au revoltat pentru a spune da libertății și Europei, împotriva corupției și pentru statul de drept: este o dată care va rămâne în istoria continentului nostru”, a adăugat el, referindu-se la începutul protestelor Euromaidan din 2013, scrie G4Media.

Michel a mai spus că liderii UE vor face totul pentru a convinge toate cele 27 de state membre ale UE să ia o decizie pozitivă în decembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău