Cetățenii se pot informa despre alegerile parlamentare anticipate pe pagina web specializată www.alegeri.md

  • 07 Iulie 2021 13:09
Cetățenii se pot informa despre alegerile parlamentare anticipate pe pagina web specializată www.alegeri.md

Cetățenii se pot informa despre alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, inclusiv despre concurenții electorali, candidați, dar și alte informații relevante, inclusiv despre scrutinele anterioare și evoluțiile din Parlament pe pagina web specializată www.alegeri.md. Reprezentanții Asociației pentru Democrație Participativă, care gestionează această resursă informațională, au prezentat astăzi rubricile site-ului. 

Pagina web www.alegeri.md oferă și în această campanie informații relevante despre procesul electoral, concurenți și candidați. A fost creată o rubrică specială dedicată scrutinului parlamentar anticipat din 11 iulie. Aici, utilizatorii pot găsi date despre concurenții electorali, dar și despre fiecare candidat, inclusiv parcursul politic al acestora, informații despre banii cheltuiți în campanie și programele electorale.

De asemenea, pe pagina web sunt prezentate și rezultatele tuturor sondajelor de opinie realizate de la începutul anului, sunt publicate lista și adresele secțiilor de votare din străinătate, dezbaterile electorale, rapoartele de monitorizare a alegerilor și sesizările electorale.

În plus, pagina web are prevăzut un compartiment special în care cetățenii pot semnala  încălcări electorale pe care, ulterior, administratorii paginii le vor transmite instituțiilor specializate. Directoarea adjunctă ADEPT, Elena Prohnițchi.

Directorul executiv ADEPT, Igor Boțan, care consideră pagina ca pe o enciclopedie electorală, menționează că aceasta oferă inclusiv informații despre activitatea legislativelor și modul în care concurenții electorali își îndeplinesc promisiunile făcute în campanie.

Amintim că la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie s-au înscris 23 de concurenți electorali, dintre care 20 de partide, două blocuri electorale și un candidat independent.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău