Cetățenii români care vor intra în România din R.Moldova vor fi obligați în continuare să se izoleze timp de două săptămâni

  • 14 Iunie 2020 11:04
Cetățenii români care vor intra în România din R.Moldova vor fi obligați în continuare să se izoleze timp de două săptămâni

Cetățenii români care vor intra în România din Republica Moldova vor fi obligați în continuare să se izoleze timp de două săptămâni.


Ministrul român de interne Marcel Vela a anunțat sâmbătă seară care sunt țările din care românii vor putea să revină fără a fi nevoiți să se izoleze două săptămâni. Lista cuprinde 17 state europene, dar nu și Republica Moldova.

Nu vor trebui să se izoleze românii reveniți din Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Elveția,Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria, potrivit Hotnews.ro.
„Este eliminată măsura de carantină pentru persoanele asimptomatice care revin din aceste țări”, a precizat ministrul Marcel Vela, într-o intervenție la postul Digi24. Măsura este valabilă - a explicat Vela - „pentru cetățenii din aceste state indiferent de modul în care ajung în România, fie pe cale terestră, fluvială sau aeriană”.


Lista va fi actualizată săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi țări și se publică pe site-ul www.insp.gov.ro.

În cazul în care situația epidemiologică în una dintre aceste țări are o evoluție nefavorabilă „susținută pe o perioada de 14 zile” se va propune Comitetului Național pentru Situații de urgență eliminarea statului de pe lista respectivă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău