Cetățeni moldoveni, victime ale unei rețele de trafic de persoane în Germania

  • 08 Mai 2018 17:31
Cetățeni moldoveni, victime ale unei rețele de trafic de persoane în Germania

Poliția germană a continuat marți, 8 mai, o amplă operațiune începută în ajun care a vizat mai multe persoane suspectate de apartenență la o rețea infracțională specializată în aducere de străini în Germania folosind pașapoarte contrafăcute, inclusiv românești, relatează site-ul de știri thelocal.de și agenția de presă Xinhua.

La operațiune, în timpul căreia au fost percheziționate clădiri din Hamburg, Bremen și câteva orașe din centrul Germaniei, au luat parte aproximativ 800 de polițiști.

Potrivit WDR și Süddeutsche Zeitung, raidurile poliției au vizat opt suspecți care ar fi facilitat intrarea în Germania a câtorva sute de cetățeni moldoveni cu pașapoarte românești contrafăcute și i-au angajat ilegal în domeniul pazei și securității.

Mulți imigranți ilegali cu cetățenie moldovenească au lucrat în portul Hamburg (nordul Germaniei) ca agenți de pază la diverse obiective de construcții 

Süddeutsche Zeitung a relatat că poliția a percheziționat locuințele mai multor imigranți ilegali moldoveni marți dimineață, înainte ca aceștia să plece la muncă. Imigranții au fost chestionați de poliție pentru a afla și a înregistra identitățile lor reale.

Purtătorul de cuvânt al poliției a spus că trei bărbați cu vârste cuprinse între 30 și 43 de ani au fost reținuți luni la Hamburg. Doi dintre ei sunt germani, iar al treilea este rus. Autoritățile judiciare vor decide în cursul zilei de marți dacă emit mandat oficial de arestare pe numele acestora.

Mulți dintre suspecți ar avea legături cu mișcarea Reichsbürger, considerată extremistă din cauza faptului că respinge legitimitatea statului german modern și ai cărei susținători se autointitulează 'cetățeni ai Reich-ului'. 

Începând din luna octombrie, procurorii din Lüneburg, oraș din apropiere de Hamburg, anchetează o rețea de traficanți de persoane activă mai ales în nordul Germaniei.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău