Certificate false de vaccinare pentru admiterea copiilor în grădinițe și școli

  • 28 Octombrie 2017 18:51
Certificate false de vaccinare pentru admiterea copiilor în grădinițe și școli

O comisie formată din specialiști în sănătate publică și medicină primară analizează acum veridicitatea certificatelor de vaccinare a mai multor copii. Se presupune că acestea au fost falsificate, iar imunizările nu au avut loc în realitate. S-a recurs la falsuri, pentru ca micuții poată fi acceptați la grădiniță, iar copiii – la școală. Acum nu se cunoaște amploarea fenomenului. În vizor sunt raioanele din preajma Municipiului Chișinău.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș, a menționt că va veni cu o poziție oficială față de acest caz mai târziu, scrie Sănătate Info.

Ministerul Sănătății și Centrul Național de Sănătate Publică au fost informați de specialiștii din medicina preventivă din raionul Strășeni despre presupuse cazuri de falsificare a datelor privind imunizarea copiilor. Aliona Serbulenco, fost medic șef sanitar de stat și viceministru ne-a comunicat că este în concediu acum și că nu cunoaște informații de ultimă oră. Ea a semnat un ordin prin care a fost instituită o comisie care să analizeze ce s-a întâmplat.

Acum nu există date suficiente despre numărul total, iar responsabilii preferă să fie precauți. „Am expediat două demersuri, dintre care unul vineri ca să fim ajutați să luptăm cu acest fenomen”, ne-a spus Constantin Marola,  șeful secției control și prevenirea bolilor transmisibile, din cadrul Centrului de Sănătate Publică Strășeni.

Citiți continuarea pe e-sanatate.md.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău