Cercetătorii de aur ai Moldovei. Au luat medalii pentru tratamentul afecțiunilor parodonțiului

  • 23 Mai 2018 13:55
Cercetătorii de aur ai Moldovei. Au luat medalii pentru tratamentul afecțiunilor parodonțiului

Entuziasmul și convingerea că ceea ce fac este de ajutor oamenilor - sunt singurele ingrediente din care se plămădește motivația tinerilor cercetători în medicină din Moldova să continue să facă știință și performanță. În timp ce statul nu are cu ce să le răsplătească munca, ei merg să culeagă aprecieri din afară.

Echipa de cercetători care au adus de la Sibiu, România, medalia de aur pentru dezvoltarea unui remediu sub formă de gel pentru tratamentul afecţiunilor parodonțiului și a unei pelicule medicamentoase pentru tratamentul afecțiunilor parodonțiului și al leziunilor mucoasei cavității bucale.

Tinerii cercetători din domeniul stomatologiei se întorc an de an de la concursurile internaționale cu premii și medalii, iar asta îi încurajează să facă cercetare și mai departe. Echipa de cercetători este condusă de conferențiarul universitar Valeriu Fală.

Radu Bolun, unul din membrii echipei de cercetători spune că cercetarrea a început acum patru ani, când s-a apucat de doctorat.

„Am început cu analiza problemelor cu care se confruntă oamenii cel mai des. Preparatul nostru a fost testat pe un eșantion de 64 de pacienți, împărțiți în două grupuri, pe o perioadă de șase luni”, spune tânărul specialist.

Dovada muncii lor sunt numeroasele premii și medalii înscrise în palmaresul echipei de cercetare, și aici putem enumera, medalia de aur și argint de la Inventica 2017, aur și bronz de la InfoInvent 2017, aur de la Salonul Internațional al Inovării și Cercetării Științifice Studențești de la Sibiu, dar și de la Cluj, Geneva și Bruxelles.

Afecțiunile paradontale și periimplantare sunt o problemă actuală în întreaga lume. Remediul medicamentos sub formă de gel pentru afecțiunile paradonțiului și Compoziție pentru peliculă medicamentoasă pentru tratamentul afecțiunilor parodonțiului și al leziunilor mucoasei cavității bucale sunt două brevete de invenție care rezolvă într-o oarecare măsură această problemă.

Compoziția revendicată acestor preparate asigură un efect antiinflamator, antimicrobian, antifungic, regenerativ, emolient și imunomodulator. El îmbunătățește regenerarea țesuturilor și vascularizarea lor datorită intensificării imunității nespecifice, în lipsa oricăror efecte secundare negative.

Sursa: sanatateinfo.md

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
6,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Sat
5
Sun
3
Mon
1
Tue
2
Wed
2
Arhivă Radio Chișinău