Cel puțin opt oameni au murit în SUA în urma uraganului Florence

  • 16 Septembrie 2018 18:32
Cel puțin opt oameni au murit în SUA în urma uraganului Florence

Șapte persoane au murit în statul Carolina de Nord, iar o alta și-a pierdut viața în Carolina de Sud, după ce uraganul Florence a adus precipitații record, provocând inundații și numeroase pene de curent în multe zone, informează agenția The Associated Press.

Uraganul Florence, retrogradat la categoria de furtună tropicală în seara zilei de vineri, continuă să afecteze statele americane Carolina de Nord și Sud și se deplasează spre vest cu o viteză de 9 km/h, a comunicat sâmbătă spre duminică Centrul Național pentru Uragane.

"Acest sistem varsă cantități epice de ploaie", a declarat Roy Cooper, guvernatorul statului Carolina de Nord, care a avertizat că se prognozează precipitații abundente și în zilele următoare.

"Acesta este un uragan urmat de o inundație", a declarat Henry McMaster, guvernatorul Carolinei de Sud.

Numeroase drumuri au fost închise, iar autoritățile au avertizat asupra riscului producerii de alunecări de teren și viituri în condițiile creșterii nivelului cursurilor de apă.

Aproape 800.000 de clădiri din Carolina de Nord și de Sud au rămas fără alimentare cu energie electrică, iar companiile de utilități estimează că ar putea dura săptămâni până când rețeaua electrică este refăcută în totalitate.

Mii de locuitori din orașul Fayetteville, Carolina de Nord, au primit ordine de evacuare din cauza riscului de inundație ca urmare a ieșirii din matcă a două râuri din zonă.

Președintele american Donald Trump urmează să întreprindă o vizită în zonele afectate de uraganul Florence, călătoria urmând să se desfășoare săptămâna viitoare, "atunci când se va stabili că vizita sa nu va perturba" operațiunile de salvare.

Președintele Trump a emis o declarație de stare de dezastru în Carolina de Nord și va aloca fonduri federale pentru locutorii din zonele afectate, adaugă MEDIAFAX.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău