Cel puţin opt oameni au murit în SUA în urma uraganului Florence

  • 16 Septembrie 2018 18:32
Cel puţin opt oameni au murit în SUA în urma uraganului Florence

Şapte persoane au murit în statul Carolina de Nord, iar o alta şi-a pierdut viaţa în Carolina de Sud, după ce uraganul Florence a adus precipitaţii record, provocând inundaţii şi numeroase pene de curent în multe zone, informează agenţia The Associated Press.

Uraganul Florence, retrogradat la categoria de furtună tropicală în seara zilei de vineri, continuă să afecteze statele americane Carolina de Nord şi Sud şi se deplasează spre vest cu o viteză de 9 km/h, a comunicat sâmbătă spre duminică Centrul Naţional pentru Uragane.

"Acest sistem varsă cantităţi epice de ploaie", a declarat Roy Cooper, guvernatorul statului Carolina de Nord, care a avertizat că se prognozează precipitaţii abundente şi în zilele următoare.

"Acesta este un uragan urmat de o inundaţie", a declarat Henry McMaster, guvernatorul Carolinei de Sud.

Numeroase drumuri au fost închise, iar autorităţile au avertizat asupra riscului producerii de alunecări de teren şi viituri în condiţiile creşterii nivelului cursurilor de apă.

Aproape 800.000 de clădiri din Carolina de Nord şi de Sud au rămas fără alimentare cu energie electrică, iar companiile de utilităţi estimează că ar putea dura săptămâni până când reţeaua electrică este refăcută în totalitate.

Mii de locuitori din oraşul Fayetteville, Carolina de Nord, au primit ordine de evacuare din cauza riscului de inundaţie ca urmare a ieşirii din matcă a două râuri din zonă.

Preşedintele american Donald Trump urmează să întreprindă o vizită în zonele afectate de uraganul Florence, călătoria urmând să se desfăşoare săptămâna viitoare, "atunci când se va stabili că vizita sa nu va perturba" operaţiunile de salvare.

Preşedintele Trump a emis o declaraţie de stare de dezastru în Carolina de Nord şi va aloca fonduri federale pentru locutorii din zonele afectate, adaugă MEDIAFAX.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Naţională
Meteo Chişinău
4 °C
ceață
Umiditate:86 %
Vint:2,6 m/s
Sun
5 °C
Mon
3 °C
Tue
4 °C
Wed
3 °C
Thu
2 °C

Curs oficial BNM 17 Februarie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3054 -0.0000
USD 17.1322 -0.0000
RON 4.0703 -0.0000
UAH 0.6291 -0.0000
RUB 0.2559 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău