Cel puțin o sută de persoane au fost ucise și rănite în bombardamentul întreprins de aviația afgană

  • 03 Aprilie 2018 14:13
Cel puțin o sută de persoane au fost ucise și rănite în bombardamentul întreprins de aviația afgană

Cel puțin o sută de persoane, printre care numeroși copii, au fost uciși și răniți luni, 2 aprilie, în bombardamentul întreprins de aviația afgană asupra unei școli coranice (madrasa) în nord-estul Afganistanului, informează AFP.

A doua zi după acest raid al forțelor aeriene afgane, două surse de securitate au anunțat sub protecția anonimatului un bilanț de "59 de morți, dintre care majoritatea copii, în unele cazuri de 8 ani, și 17 talibani", precum și "57 de răniți".

Raidul a avut lor luni la prânz, în timpul unei ceremonii pentru înmânarea diplomelor de sfârșit de an într-o madrasă din acest district, aflată majoritar sub controlul talibanilor.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății de la Kabul, Wahid Majroh, a confirmat marți că "57 de civili, printre care copii și bătrâni, au fost duși la spitalul regional din Kunduz, precum și cinci morți".

O sursă din cadrul forțelor de securitate a dezvăluit că talibanii "nu-și duc în general victimele la un spital public", cu atât mai mult cu cât cel din Kunduz este situat la mai multe zeci de kilometri de locul bombardat, transmite Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău