Cel puțin 30 de deputați se află în incompatibilitate

  • 14 Ianuarie 2015 16:22
Cel puțin 30 de deputați se află în incompatibilitate

După alegerile din 30 noiembrie, cel puțin 30 de deputați trebuie să aleagă între mandatul de parlamentar și funcția deținută până la validarea mandatului, informează IPN.

Potrivit legislației,  mandatul de deputat este incompatibil cu exercitarea oricărei alte funcții remunerate, cu excepția activității didactice și științifice.

Toate persoanele care au acces în Parlament pe lista PSRM au făcut alegerea în favoarea mandatului de deputat. În același timp, reprezentantul liberal-democrat, Grigore Belostecinic, a renunțat la mandatul de deputat, preferând să-și păstreze funcția de rector al Academiei de Studii Economice. În Partidul Comuniștilor, Ion Tomai, a renunțat la mandatul de deputat și a ales să-și continue activitatea în calitate de președinte al raionului Ocnița.

În cazul Partidului Liberal, trei persoane care au acces în Parlament au renunțat la mandatele de deputat  –  primarul capitalei Dorin Chirtoacă; Veronica Herța, a ales să-și continue activitatea în fruntea Direcției generale finanțe a Primăriei Chișinău și Mihai Moldovanu a ales funcția de șef al Direcției municipale sănătate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău