Cel mai lung brâu românesc - proiect de Cartea Recordurilor, la Centrul Cultural Româno-Moldo-German din Nürnberg
-
28 Februarie 11:15
Centrul Cultural Româno-Moldo-German "Dumitru Dorin Prunariu" din Nürnberg, Germania, a lansat, luni, un proiect pentru realizarea celui mai lung brâu tradițional românesc din lume care să candideze pentru a fi înscris în Cartea Recordurilor și a făcut un apel la români să se alăture inițiativei prin confecționarea de brâuri cu modele la libera alegere, transmite Agerpres.
"Astăzi dăm startul proiectului pentru cel mai lung brâu românesc din lume și sperăm să ni se alăture cât mai mulți români, să coase câte un brâu cu un model pe care îl aleg singuri. Inițiativa de intrare în Cartea Recordurilor cu cel mai mare brâu românesc din lume îi aparține Danielei Lostun, care va coordona proiectul împreună cu Galina Condrea din cadrul centrului nostru" , a declarat, luni, pentru AGERPRES, coordonatoarea Asociației "Dacia e.V. Germania" și a Centrului Cultural Româno-Moldo-German din Nürnberg, Ionela van Rees-Zota.
Într-o postare pe pagina de facebook a Centrului Cultural Româno-Moldo-German "Dumitru Dorin Prunariu" din Nürnberg se arată că românii se pot implica acum într-un proiect internațional, care să arate lumii întregi o parte din România.
"Dăm startul proiectului pentru cel mai lung brâu românesc din lume. Iubești tradiția și cultura românească? Ai o asociație, organizație sau vrei să te implici doar ca persoană fizică? Acum ai ocazia de a te implica într-un proiect internațional, care să arate lumii întregi o parte din România. Să coși un brâu românesc, după un model ales de tine, apoi până pe data de 10 iunie 2024 să îl trimiteți la Nürnberg (fără niciun cost). Pe data de 24 iunie 2024 - de ziua Iei vom măsura brâul și îl vom expune în centrul orașului Nürnberg. Notă: ne dorim ca prin acest proiect să intrăm în Cartea Recordurilor, cu cel mai lung brâu românesc din lume! Și tu poți contribui la această performanță", se mai afirmă în postarea Centrului Cultural Româno-Moldo-German "Dumitru Dorin Prunariu" din Nürnberg.
Cei interesați să participe la acest proiect pot găsi datele de contact ale centrului din Nürnberg pe pagina de facebook menționată.