Cel mai bogat om din lume a donat 5% din averea sa

  • 15 August 2017 13:13
Cel mai bogat om din lume a donat 5% din averea sa

Co-fondatorul gigantului Microsoft, Bill Gates, a făcut cea mai mare donație a sa de după anul 2000. El a renunțat la acțiuni Microsoft echivalente cu 5% din averea sa, care este cea mai mare din lume.

Miliardarul a donat 64 de milioane de acțiuni Microsoft, relatează Bloomberg. Pe 6 iunie, acțiunile valorau 4,6 miliarde de dolari, potrivit unui document depus la comisia pentru bursă și valori mobiliare (SEC) publicat luni, transmite Digi24.

Beneficiarul nu a fost dezvăluit, dat Gates face majoritatea donațiilor către Bill&Melinda Gates Foundation.

Aceasta este cea mai mare donație de acțiuni Microsoft făcută de Gates după anul 2000. Miliardarul în vârstă de 61 de ani a mai renunțat la acțiuni Microsoft de 16 miliarde de dolari în 1999 și de 5,1 miliarde de dolari un an mai târziu, potrivit calculelor Bloomberg.

Bill și Melinda Gates au donat acțiuni și numerar în valoare de aproximativ 35 de miliarde de dolari din 1994, în baza valorii acțiunilor la momentul în care au avut loc donațiile.

Gates a creat inițiativa Giving Pledge în 2010, împreună cu miliardarul Warren Buffett, și alte 168 de persoane s-au angajat ulterior să își doneze majoritatea averilor în scop caritabil.

Fondatorul Microsoft a donat probabil peste 700 de milioane de acțiuni Microsoft fundației sale. La cotația actuală, acțiunile respective ar valora circa 50 de miliarde de dolari. Donația din iunie reprezintă 38% din deținerea sa la Microsoft și este cea mai recentă dintr-o lungă serie de ajustări, care au redus-o de la 24% în 1996 la 1,3% în prezent.

Gates a rămas cel mai bogat om din lume după donație, cu o avere evaluată de indicele Bloomberg al miliardarilor la 86,1 miliarde de dolari.

Donația făcută de Gates îl apropie însă de prima poziție în topul celor mai bogați oameni din lume pe Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com.

Bezos, a cărui avere a crescut cu 30% de la 1 ianuarie, l-a depășit pentru scurt timp pe Gates în acest clasament, luna trecută, ca urmare a creșterii cotațiilor acțiunilor în timpul unei ședințe bursiere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău