CEDO a declarat inadmisibilă plângerea depusă de Vlad Filat privind condițiile de detenție

  • 28 Martie 2019 12:51
CEDO a declarat inadmisibilă plângerea depusă de Vlad Filat privind condițiile de detenție

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) a declarat inadmisibile toate plângerile pe condițiile de detenție ale reclamanților din Republica Moldova, pe motiv că a apărut un remediu la nivel național, informează Bizlaw.md.

Potrivit sursei citate, decizia a fost publicată astăzi, după ce au fost examinate plângerile a cinci reclamanți, Vladimir Filat, Ion Moțpan, Vladimir Țurcanu, Chirică Lazăr și Roman Zvezdebnco, însă are efect asupra tuturor cererilor înaintate de reclamanții din țara noastră.

CtEDO a precizat că din 1 ianuarie 2019 au intrat în vigoare modificări ale Codului de procedură penală, care prevăd introducerea unui nou remediu preventiv și compensatoriu pentru a se plânge de condițiile de detenție. Curtea a precizat că în cazul reclamanților,aceștia pot să apeleze la soluția oferită de Codul de procedură penală, în termen de patru luni de la intrarea în vigoare a modificărilor (1 ianuarie 2019).

Amintim că, din 1 ianuarie persoanele deținuțe cel puțin 10 zile în condiții inumane ori degradante  pot solicita reducerea pedepsei sau despăgubiri bănești. Asemenea prevederi se regăsesc în Codul de procedură penală, care a fost completat cu trei articole noi.

Citiți continuarea pe BIZLAW.MD

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău