CEC a sesizat poliția privind implicarea Fundației soției lui Igor Dodon în campania electorală. Statistica încălcărilor electorale, prezentată de MAI

  • 21 Februarie 2019 15:18
CEC a sesizat poliția privind implicarea Fundației soției lui Igor Dodon în campania electorală. Statistica încălcărilor electorale, prezentată de MAI

Ministerul Afacerilor Interne a prezentat astăzi statistica încălcărilor electorale și a anunțat că, de la începutul campaniei, oamenii legii au înregistrat 129 de cazuri, în care au fost declarate diferite încălcări și alte acțiuni ce pot atenta la procesul electoral, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, din cele 129 de încălcări, opt cazuri au vizat tentative de corupere a alegătorilor. Un caz a fost inițiat în privința PDM, în urma sesizării Blocului electoral ACUM, cinci cazuri au vizat Partidul Politic ȘOR, șase cazuri autosesizate de poliție, un alt caz ține de sesizarea Comisiei Electorale Centrale privind implicarea Fundației de binefacere ”Din Suflet” în campania electorală. Toate materialele au fost expediate spre examinare Procuraturii Anticorupție.

Totodată, la Comisia Electorală Centrală, la 20 februarie, au fost depuse trei contestații referitor la coruperea alegărilor de către membrii și simpatizanții Partidului Politic ȘOR, acțiuni ce urmează a fi verificate. În aceiași perioadă au fost inițiate 102 de proceduri contravenționale privind suspectarea de plasare a afișelor de agitație electorală în alt loc decât cel stabilit, dintre care: 56 cazuri - Partidul Politic ȘOR, 28 cazuri – PSRM, șapte cazuri – Blocul electoral ACUM, trei cazuri – PDM, trei cazuri candidați independenți, două cazuri - Partidul Nostru, două cazuri PCRM.

Omenii legii au întocmit în ultima lună patru procese verbale pentru deteriorarea intenționată a afișelor electorale. La fel, polițiștii au examinat cinci incidente, înregistrate cu candidații electorali și reprezentanții acestora, pe patru cazuri fiind adoptate decizii, iar pe unul se întreprind măsuri pentru stabilirea circumstanțelor.

Datele MAI arată că în perioada 25 ianuarie – 19 februarie 2019, peste 4602 polițiști au asigurat ordinea publică la 2934 întruniri electorale desfășurate pe teritoriul țării, la care au participat în total circa 214728 de persoane.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău