CEC a organizat un forum dedicat implicării tinerilor în procesele electorale

  • 18 Februarie 2022 11:37
CEC a organizat un forum dedicat implicării tinerilor în procesele electorale

Comisia Electorală Centrală și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral au organizat, în perioada 15-17 februarie, un forum dedicat implicării tinerilor în procesele electorale, transmite MOLDPRES.

Centrul nominalizat a anunțat că împreună cu autoritatea electorală centrală au desfășurat, în format online, Forumul de dezbateri al Tinerilor în domeniul electoral, cu genericul “Incluziunea tinerilor în procesele electorale: Cum să atragem tineri noi în partide și cum să-i implicăm în alegeri”, la care au participat circa 60 de tineri și tinere din 11 partide politice, scrie MOLDPRES.

Doina Bordeianu, directoarea Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral a declarat reporterului MOLDPRES că scopul evenimentului a fost de a motiva tinerii să se implice în activitatea politică și electorală. "A fost o activitate care a contribuit la consolidarea culturii civice și politice, cu accent pe comunicare, negociere și colaborare care a dus la îmbogățirea cunoștințelor în domeniul electoral", a spus Bordeianu.

În cadrul unor sesiuni interactive, formatori cu experiență în domeniul instruirii, comunicării și promovării drepturilor au abordat subiecte precum: drepturile și procedurile electorale, specificul incluziunii grupurilor vulnerabile, atitudinea și poziția tinerilor față de procesele electorale, eficiența utilizării diferitelor instrumente de comunicare, tehnici și tehnologii politice de motivare a tinerilor, comunicarea în baza marketingului electoral, etc.

Evenimentul face parte din acțiunile care se desfășoară în cadrul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:2,06 m/s
Thu
20
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău