CEC a aprobat rezultatele finale ale alegerilor din 24 februarie. Câte mandate revin fiecărui partid care a acces în Parlament

  • 03 Martie 2019 17:19
CEC a aprobat rezultatele finale ale alegerilor din 24 februarie. Câte mandate revin fiecărui partid care a acces în Parlament

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat duminică, 3 martie, rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 24 februarie și a anunțat numărul de mandate pe care le vor avea partidele în viitorul legislativ.

Astfel, în viitorul Parlament, Partidul Socialiștilor ar avea 35 de mandate, Partidul Democrat  - 30, Blocul ACUM – 26, Partidul Șor – 7 și  alți 3 deputați independenți.

Potrivit Codului electoral, în termen de 24 de ore de la ședința de totalizare, CEC trebuie să prezinte raportul, cu toate actele cerute de legislație, Curții Constituționale pentru validarea scrutinului.

În termen de 5 zile de la primirea actelor de la CEC, dar nu mai devreme de soluționarea în instanță a contestațiilor, Curtea Constituțională confirmă sau infirmă, printr-un aviz, legalitatea alegerilor și validează mandatele deputaților aleși.

La acest scrutin, aproape 41 de mii de buletine de vot au fost declarate nevalabile, au anunțat reprezentanții CEC, comparând că la alegerile din 2014 au fost peste 50 de mii de buletine nevalabile.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău