Cea mai vârstnică persoană din lume a renunțat la ștafeta torței olimpice

  • 07 Mai 2021 17:08
Cea mai vârstnică persoană din lume a renunțat la ștafeta torței olimpice

Cea mai vârstnică persoană din lume, o japoneză de 118 ani, a renunțat să mai participe la ștafeta torței olimpice a Jocurilor de la Tokyo din cauza creșterii numărului de infectări cu COVID-19 în țară, a anunțat familia lui Kane Tanaka, citată de AFP.

Kane Tanaka, născută pe 2 ianuarie 1903, cu rezidența în prezent la Fukuoka, urma să ducă torța în scaunul său rulant la trecerea ștafetei olimpice prin oraș în data de 11 mai.

Familia acesteia a decis însă ca ea să nu participe la evenimentul olimpic din cauză că propagarea noului coronavirus a crescut în ultima perioadă.

Vineri, cu mai puțin de 80 de zile înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo, guvernul japonez a prelungit starea de urgență în patru prefecturi, inclusiv cea de la Tokyo, și a impus restricții și în regiunea Fukuoka până la 31 mai.

''Căminul de bătrâni în care locuiește Kane Tanaka a interzis vizitele pentru a evita răspândirea microbilor și până acum a reușit să asigure siguranța rezidenților săi. Având în vedere situația actuală, este păcat, dar am luat decizia ca Tanaka să nu participe la ștafeta torței olimpice'', a declarat familia decanei de vârstă a umanității pentru AFP.

Conform familiei sale, Kane Tanaka aștepta cu nerăbdare această oportunitate ''prețioasă și rară'', care ar fi putut inspira opinia publică.
De la începutul pandemiei de coronavius, numărul cazurilor de COVID-19 în Japonia a rămas limitat comparativ cu alte regiuni din lume, înregistrându-se 10.500 decese la o populație de 125 milioane de locuitori.

Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, amânate din vara anului trecut din cauza pandemiei de coronavirus, sunt programate între 23 iulie și 8 august.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău