Ce vrea Rusia de la România? (Timpul)

  • 26 Iunie 2013 10:58
Ce vrea Rusia de la România? (Timpul)

REVISTA PRESEI DIN 26 IUNIE

Adevărul scrie astăzi despre moldoveanca din căpitănia unei bănci olandeze. Doina Van Tooren-Rotari, 38 de ani, din Chișinău face parte din staful băncii DVB din Rotterdam, care finanțează transportul naval, aerian și terestru. Este una dintre puținele femei din conducerea instituției, iar exemplul ei dovedește că o doamnă pe bordul corabiei nu aduce neapărat ghinion, subliniaza  cotidianul.

Odraslele de magistrat au culoar verde la Drept, titrează Adevărul. Ziarul scrie că, marți, 25 iunie, Consiliului Superior al Magistraturii urma să examineze demersul judecătoarei Aurelia Parpalac de la Curtea de Apel Bender referitor la înmatricularea fiicei sale la o facultate de drept, în cadrul unei instituții superioare de învățământ cu care CSM a încheiat un acord de colaborare“. Ședința a fost contramandată. Specialiștii susțin însă că astfel de colaborări dintre CSM și instituțiile de învățământ sunt discriminatorii și contravin Constituției.

Portarea numerelor, începută cu stângul, susține Adevărul. De la 1 iulie, utilizatorii de telefonie mobilă, iar de la 1 august și cei de telefonie fixă vor putea schimba operatorul, fără să-și piardă numărul. Procesul ar putea fi blocat însă de taxa de portare - aproximativ o sută de lei pentru o operațiune, prea mare pentru companiile mici, scrie publicația.

Ce vrea Rusia de la România? Se intreaba George Damian in Timpul. Rusia nu are nevie nici de mai mulți bani din exportul de gaze naturale, nici de export cultural. Rusia își dorește obținerea unei capacități de influență politică la București, sustine publicistul. De așa ceva ar avea cu adevărat nevoie Moscova, atât pentru avansarea dosarelor economic și cultural, dar mai ales pentru „dosarul Basarabia”.

Timpul mai atarage atentia asura plajelor cu risc din Chișinău. Deși lacurile din Chișinău au mai curând valoare decorativă, plajele din jurul acestor lacuri  sunt pline de oameni în fiecare zi, în pofida avertismentelor Centrului de Sănătate Publică, privind existența bacteriilor periculoase în nisip și apă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău