Ce transport va folosi președintele Turciei pentru a ajunge la Comrat

  • 18 Octombrie 2018 10:58
Ce transport va folosi președintele Turciei pentru a ajunge la Comrat

Președintele Republicii Turcia Recep Tayyip Erdogan, care se află într-o vizită oficială de două zile în țara noastră, urmează să-și petreacă a doua zi în sudul țării, la Comrat.

Potrivit autoblog.md, în după amiaza zilei de ieri, pe Aeroportul Internațional Chișinău, au aterizat două elicoptere de model Sikorsky S-92 HELIBUS. Aeronavele ar fi fost aduse cel mai probabil, pentru zborul președintelui turc și a delegației oficiale până la Comrat și înapoi.

Dacă va zbura și președintele Igor Dodon cu unul dintre elicoptere deocamdată nu se cunoaște.

Distanța parcursă pe calea aerului va fi de aproximativ 85 de km.

Sikorsky S-92 HELIBUS este un elicopter de marcă americană cu două motoare turboshaft General Electric CT7-8A (2.555 de CP fiecare), construit atât pentru piața civilă, cât și pentru cea militară. Echipajul este compus dintr-un pilot și un co-pilot. La bord poate lua 19 pasageri.

Are greutate 7.030 kg, iar cea maximă poate ajunge la puțin peste 12 tone. Viteza de croazieră pe care o poate dezvolta este de 280 de km/h, iar autonomia se ridică la 1.000 de km cu un singur plin.

Elicoptere similare, dar în variantă diferită, folosește și președintele Statelor Unite ale Americii. Prețul minim pe piață al unui exemplar este de 15 milioane de dolari.

sursa: autoblog.md

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău