Ce spune Vitali Ignatiev despre discuțiile cu Alexandru Flenchea. Biroul pentru Reintegrare nu a oferit, deocamdată, detalii despre întrevedere

  • 17 Decembrie 2019 12:30
Ce spune Vitali Ignatiev despre discuțiile cu Alexandru Flenchea. Biroul pentru Reintegrare nu a oferit, deocamdată, detalii despre întrevedere

Vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, a avut ieri o întrevedere cu reprezentantul regimului separatist de la Tiraspolul, Vitali Ignatiev. Potrivit lui Alexandru Flenchea, în cadrul întâlnirii, mediate de Misiunea OSCE, urma să se găsească un consens asupra protocolului negocierilor în formatul 5+2 din luna octombrie de la Bratislava, pe care reprezentanții Chișinăului au refuzat să-l semneze atunci.

Potrivit presei de la Tiraspol, după întâlnirea de ieri, care a durat șase ore, nu s-a ajuns la nicio înțelegere. Vitali Ignatiev a declarat pentru agenția Novosti PMR  că partea moldoveană ar fi refuzat să semneze protocolul de la Bratislava. El a mai anunțat că următoarea întâlnire ar putea avea loc pe 23 decembrie, la Tiraspol.

Biroul pentru reintegrare nu a făcut publice până la această oră nici un fel de informații despre întâlnirea de ieri.

Înainte de începerea discuțiilor, Alexandru Flenchea a declarat într-o scurtă conferință de presă, că era vorba despre un singur punct asupra căruia părțile nu au ajuns la un numitor comun pe marginea proiectului protocolului.

Amintim că la runda de negocieri în formatul 5+2, desfășurată în octombrie la Bratislava, părțile nu au putut ajunge la un numitor comun pentru a semna protocolul.

Potrivit Chișinăului, problema a constat în stabilirea priorităților pe termen scurt și mediu în cadrul negocierilor. Ulterior, Alexandru Flenchea a anunțat că președintele în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini a propus o formulă de compromis pentru protocolul rundei de negocieri, agreată de autoritățile Rep. Moldova care sunt gata să semneze documentul respectiv. El a evitat însă să precizeze în ce constau aceste propuneri, spunând că va reveni cu detalii după încheierea discuțiilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău