Ce spune Igor Dodon despre verificările de la Ambasada R.Moldova în Rusia și faptul că acolo ar activa o organizație a PSRM

  • 20 Februarie 2019 13:01
Ce spune Igor Dodon despre verificările de la Ambasada R.Moldova în Rusia și faptul că acolo ar activa o organizație a PSRM

Președintele Igor Dodon consideră că verificările la Ambasada R. Moldova la Moscova reprezintă "acțiuni antirusești".

Potrivit INFOTAG, despre aceasta el a declarat marți seara, în timpul unei transmisiuni în direct pe o rețea de socializare. 

"Ceea ce se întâmplă în jurul Ambasadei și ambasadorului Moldovei la Moscova este direct legat de alegerile parlamentare. Aceasta este o încercare (din partea Guvernului Moldovei - "I.") de a întreprinde o nouă acțiune antirusească. Acest lucru contravine intereselor naționale ale Republicii Moldova și vizează relansarea unor jocuri geopolitice", a spus Dodon.

El nu exclude că verificările au fost inițiate împotriva ambasadorului Andrei Neguța, care a fost rechemat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) la Chișinău pentru consultări.

"El este un diplomat foarte profesionist. El a fost ambasador la Paris, la Strasbourg, la Moscova de mai multe ori. Profesionalismul său este recunoscut de toți, inclusiv de oponenții noștri. Vor să-l recheme. Nu voi semna decretul de rechemare a ambasadorului. Iar dacă ei vor încerca iarăși să rezolve această problemă printr-o decizie a Curții Constituționale privind suspendarea temporară a Președintelui, acest lucru nu va funcționa, voi chema cetățenii la proteste antiguvernamentale", a subliniat Igor Dodon.

Comentând informațiile apărute în presă, conform cărora ambasadorul a oferit în chirie niște birouri Partidului Socialiștilor, președintele a respins probabilitatea că diplomatul să fi comis încălcări.

"Aceasta este o încercare de a lovi în ambasador. Andrei Neguța nu a făcut nimic ilegal, nu s-a ocupat de nicio politică. La ambasadă există o "Casă de oaspeți", unde sunt oferite în chirie mai multe încăperi. Apropo, în timpul ambasadorilor anteriori acolo erau firme foarte ciudate. Dar orice chirie este coordonată cu Ministerul de Externe, decizia nu este luată de ambasador", a afirmat Igor Dodon.

Menționăm că MAEIE a inițiat ieri verificări la Ambasada R. Moldova în Rusia, menționând că va oferi mai târziu detalii despre scopul acestora. 

CITIȚI ȘI: MAEIE efectuează verificări la Ambasada R. Moldova la Moscova

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău