MAEIE efectuează verificări la Ambasada R. Moldova la Moscova

  • 19 Februarie 2019 16:43
MAEIE efectuează verificări la Ambasada R. Moldova la Moscova

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) efectuează „verificări interne” la Ambasada R. Moldova în Rusia.

Informația a fost confirmată pentru Radio Chișinău de purtătorul de cuvânt al MAEIE, Alexandru Roitman, care a precizat că va oferi mai multe detalii după ce verificările se vor încheia. Potrivit deschide.md, în interiorul Ambasadei este oferit în chirie un birou în care activează o organizație ce pretinde că se ocupă cu problemele diasporei, în realitate fiind o organizație de tineret a PSRM. În cadrul misiunii diplomatice se concentrau toate foile volante de agitație pentru PSRM și, ulterior, erau transmise în regiuni la liderii organizațiilor diasporei. Toate aceste activități ar fi fost coordonate cu ambasadorul R. Moldova în Rusia, Andrei Neguță. „Întrunirile cu diaspora, care erau puse în slujba lui Igor Dodon, erau efectuate de către organizația condusă de Olga Cebotari și de către ambasador”, menționează sursa citată. 

Amintim că MAEIE a înaintat Guvernului un demers prin care solicită rechemarea ambasadorului R. Moldova la Moscova, Andrei Neguță. Motivul enunțat de reprezentanții partidul de guvernare ar fi că Andrei Neguță nu a depus suficiente eforturi pentru ca o reprezentanță a Transnistriei să nu fie deschisă în Federația Rusă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău