Ce spune Eduard Harunjen despre dosarele deschise pe numele lui Vlad Plahotniuc și al lui Constantin Țuțu la Moscova

  • 04 Iulie 2019 15:31
Ce spune Eduard Harunjen despre dosarele deschise pe numele lui Vlad Plahotniuc și al lui Constantin Țuțu la Moscova

Procurorul general, Eduard Harunjen, a comentat referitor la o evenutală colaboorare cu dintre Procuratura de la Chișinău și  Federația Rusă în privința dosarelor deschise pe numele fostului lider PD, Vlad Plahotniuc, la Moscova.

Astfel, Eduard Harunjen a firmat că numele deputatului Vlad Plahotniuc nu figurează în dosarul deschis pe numele lui Oleg Pruteanu, alias Borman.

„Din Federația Rusă, în februarie 2019, am primit 135 de volume pe numele persoanei Oleg Pruteanu, alias Borman. Federația Rusă l-a documentat foarte mult și deoarece se afla în custodia organelor din R. Moldova, iar Borman este și cetățean al R. Moldova, Moscova a decis să facă transfer de urmărire penală către Procuratura din R. Moldova. Procurorul șef al PCCOCS mi-a spus că în acel dosar nu a fost pomenit numele lui Țuțu sau Plahotniuc. Ceea ce mă face să cred că au existat alte cauze penale în Federația Rusă despre care eu nu știu, despre care nu am fost informat nici eu, nici colegii mei”, a declarat procurorul general.

La sfârșitul lunii iunie, Ministerul de Interne al Rusiei anunța că fostul lider PD, Vlad Plahotniuc și ex-deputatul democrat, Constantin Țuțu, coordonau o rețea internațională criminală specializată în contrabandă și trafic de droguri.

Comunitatea criminală, care activa sub forma unei  asociații de grupuri organizate (unități structurale), a fost creată în perioada iunie-august 2012 și condusă de Oleg Pruteanu, alias Borman, originar din Republica Moldova și de mai mulți cetățeni spanioli.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău