Ce spectacole sunt programate la Teatrul Național "Mihai Eminescu" în această săptămâna
-
06 Februarie 2017 10:31
Spectacolul "Cafeneaua" în regia lui Horațiu Mălăele, va fi prezentat pe 12 februarie, 18.00, la Teatrul Național "Mihai Eminescu" din Chișinău.
Cafeneaua – O bufonadă amară, ce ne propune povestea unei familii americane: Louise și Wally Murdock (văzuți la 30, 50 și 70 de ani); căsnicia lor fisurată dar și consolidată de apariția tinerei Janet. Protagoniștii spectacolului sunt mari actori ai scenei românești: Emilia Popescu, Dana Dogaru și Horațiu Mălăele.
O comedie în care râsul capata gustul sarat al lacrimilor. Un spectacol despre viata, iubire, tradare si singuratate; un spectacol al tuturor dar mai ales al sufletelor anonime, pustiite de necazuri aparent banale.
Spectatorii Teatrului Național „Mihai Eminescu” mai sunt invitați să vizioneze și spectacolele „Storcătorul de fructe”, 7 februarie, ora 18.30, un spectacol tragi-comic despre criza comunicării dintre oameni apropiați care își vorbesc dar nu se pot face auziți; o montare ce dorește a ne spune cât de simplu e, de fapt, secretul armoniei în familie – să iubești și să înțelegi!
8 februarie, 18.00 „Amorul dănțuie și feste joacă” - amor, glume, cîntece și dansuri. Un spectacol dinamic, vesel. Acțiunea se desfășoară în scenă între două capete de berbeci – simbol al Soarelui, luminii, binelui (preluat de la geto-daci).
9 februarie, 18.00 Spectacolul „În ochii tăi fermecători" - despre iubirea interzisă, pătimașă, de neatins; transmite dramaticsetea de pur și ideal, de necunoscut și de nemărginire, erotica obsesivă ce animă opera lui Gib Mihăiescu (în interbelic, a fost avocat la Chișinău). În ritm de tangou și romanță eternă, aventura scenică ne teleportează către întruchiparea misterului feminin, "ru¬soai¬ca" din lecturi sau din vise. Fiecare ascunde în inimă femeia ireală,"pe veci pierdută, pururi adorată" adulmecată în toate făpturile întâlnite.
10 februarie, 18.00 „Căntec de leagăn” – o dramă a oamenilor de la sat, care își duc cu greu povara vieții. Teofil Augustinovici, directorul școlii sătești este, practic, cea mai mare persoană de încredere a satului, fără de care nu se petrece absolut nimic. Spectacolul este condimentat cu efecte comice. Limbajul și comportamentul eroilor amintește de perioada anilor 80-90, perioada „Marii Restructurări Sovietice”. Acest spectacol ne îndeamnă să ținem la focul din vatră, casa părintească.
11 februarie, 18.00 „Hronicul Găinarilor” - Două secole de amărăciune și-au pus amprenta pe noua producție a Teatrului Național „Mihai Eminescu”, „Hronicul Găinarilor” de Aureliu Busuioc. Bucuria celor amărâți de a fi rezistat în fața cruzimii istoriei, de a fi supraviețuit unui șir de orori „îndulcește” substanța dramatică a spectacolului jucat în premieră absolută, trei seri la rând, pe 28 februarie, 1 și 2 martie, cu săli arhipline.