Ce spectacole sunt programate la Teatrul Național "Mihai Eminescu" în această săptămâna

  • 06 Februarie 2017 10:31
Ce spectacole sunt programate la Teatrul Național

Spectacolul "Cafeneaua" în regia lui Horațiu Mălăele, va fi prezentat pe 12 februarie, 18.00, la Teatrul Național "Mihai Eminescu" din Chișinău.  

Cafeneaua – O bufonadă amară, ce ne propune povestea unei familii americane: Louise și Wally Murdock (văzuți la 30, 50 și 70 de ani); căsnicia lor fisurată dar și consolidată de apariția tinerei Janet. Protagoniștii spectacolului sunt mari actori ai scenei românești: Emilia Popescu, Dana Dogaru și Horațiu Mălăele.

O comedie în care râsul capata gustul sarat al lacrimilor. Un spectacol despre viata, iubire, tradare si singuratate; un spectacol al tuturor dar mai ales al sufletelor anonime, pustiite de necazuri aparent banale.

Spectatorii Teatrului Național „Mihai Eminescu” mai sunt invitați să vizioneze și spectacolele „Storcătorul de fructe”, 7 februarie, ora 18.30, un spectacol tragi-comic despre criza comunicării dintre oameni apropiați care își vorbesc dar nu se pot face auziți; o montare ce dorește a ne spune cât de simplu e, de fapt, secretul armoniei în familie – să iubești și să înțelegi!

8 februarie, 18.00  „Amorul dănțuie și feste joacă” - amor, glume, cîntece și dansuri. Un spectacol dinamic, vesel. Acțiunea  se desfășoară în scenă între două capete de berbeci – simbol al Soarelui, luminii, binelui (preluat de la geto-daci).

9 februarie, 18.00 Spectacolul  „În ochii tăi fermecători" - despre iubirea interzisă, pătimașă, de neatins; transmite dramaticsetea de pur și ideal, de necunoscut și de nemărginire, erotica obsesivă ce animă opera lui Gib Mihăiescu (în interbelic, a fost avocat la Chișinău). În ritm de tangou și romanță eternă,  aventura scenică ne teleportează către întruchiparea misterului feminin, "ru¬soai¬ca" din lecturi sau din vise. Fiecare ascunde în inimă femeia ireală,"pe veci pierdută, pururi adorată" adulmecată în toate  făpturile întâlnite.

10 februarie, 18.00 „Căntec de leagăn” – o dramă a oamenilor de la sat, care își duc cu greu povara vieții. Teofil Augustinovici, directorul școlii sătești este, practic, cea mai mare persoană de încredere a satului, fără de care nu se petrece absolut nimic. Spectacolul este condimentat cu efecte comice. Limbajul și comportamentul eroilor amintește de perioada anilor 80-90, perioada „Marii Restructurări Sovietice”. Acest spectacol ne îndeamnă să ținem la focul din vatră, casa părintească.

11 februarie, 18.00 „Hronicul Găinarilor” -  Două secole de amărăciune și-au pus amprenta pe noua producție a Teatrului Național „Mihai Eminescu”, „Hronicul Găinarilor” de Aureliu Busuioc. Bucuria celor amărâți de a fi rezistat în fața cruzimii istoriei, de a fi supraviețuit unui șir de orori „îndulcește” substanța dramatică a spectacolului jucat în premieră absolută, trei seri la rând, pe 28 februarie, 1 și 2 martie, cu săli arhipline.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău