Ce se întâmplă cu DOSARUL lui Ilan Șor? (Revista presei)
-
23 Iunie 2016 10:38
Revista presei din 23 iunie 2016
Ilan Shor a fost reținut pentru 72 de ore, anunță Adevărul. Ilan Shor a fost reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat de fraudă bancară, escrocherie în proporție deosebit de mare și spălare de bani. Acuzatoarea de stat, Adriana Bețișor, a menționat că este vorba despre credite neperformante în proporții deosebit de mari acordate de Banca de Economii în anul 2014. Potrivit ei, procurorii au primit analize financiare economice de la instituțiile similare de peste hotare și acestea au servit drept motiv pentru aplicarea măsurii preventive.
Ce se întâmplă cu DOSARUL lui Ilan Șor? Procurorul Bețișor oferă un răspuns care NEMULȚUMEȘTE opinia public, titrează Ziarul național. Controversatul om de afaceri, primarul orașului Orhei, Ilan Șor, care este principalul învinuit în dosarul privind fraudele din sistemul bancar, poate să stea liniștit în continuare. Cel puțin, așa reiese din declarațiile făcute astăzi de procurorul Adriana Bețișor, cea care instrumentează acest dosar. Potrivit procurorului, sunt anumite „progrese” în acest dosar, dar a îndemnat opinia publică să aștepte până va veni cu noi detalii. „Sunt careva progrese, am primit acte de peste hotare, dar cu alte detalii vom reveni”, s-a limitat să comunice procurorul Bețișor. Întrebată când acest dosar va fi trimis în judecată, procurorul a menționat că „vom reveni cu detalii și vă vom comunica”.
Ziarul de Gardă publică cronica unui dosar despre care nu se cunoaște nimic, unde Șor figurează ca învinuit. Aceeași publicație oferă detalii de pe ultima sută de metri în dosarul Filat, care riscă 19 ani de închisoare. Din Ziarul de Gardă de azi aflați detalii noi despre afacerile „de excepție” ale fraților Chirtoacă cu Primăria, cum decizia Curții Supreme de Justiție nu are valoare practică, iar autoritățile pasează responsabilitatea de executare a ei în timp ce tonetele Coffee Time apar în toate regiunile orașului. De asemenea, ZDG relatează cum la conducerea penitenciarelor din Republica Moldova au ajuns persoane care nu au activat anterior în domeniu, care au fost demise sau au plecat benevol din poliție, dar și care nici măcar nu cunosc limba română.