Ce răspuns a primit Sergiu Litvinenco de la Procuratură privind dosarul profesorilor turci expulzați din R. Moldova

  • 15 Ianuarie 2020 17:08
Ce răspuns a primit Sergiu Litvinenco de la Procuratură privind dosarul profesorilor turci expulzați din R. Moldova

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, este nemulțumit de modul în care Procuratura municipiului Chișinău cercetează răpirea și deportarea celor șapte profesori turci din R. Moldova. El susține că a primit un răspuns incomplet la interpelarea sa, iar șeful adjunct interimar al instituției a motivat că procedura de urmărire penală este clasificată, iar informațiile din dosar reprezintă secret de stat.

Procuratura Chișinău i-a răspuns printr-o scrisoare lui Sergu Litvinenco, dar și procurorului general, Alexandr Stoianoglo, că anumite persoane din SIS și MAI sunt anchetate.

Sergiu Litvinenco anunță că va face o interpelare repetată și vrea să afle dacă a existat o înțelegere dintre Vlad Plahotniuc și Igor Dodon, în contextul în care președinția a fost reparată din banii Turciei; care a fost rolul fostului șef SIS, Vasile Botnari, și care sunt celelalte persoane implicate.

În dosarul profesorilor expulzați, CEDO a impus R. Moldova să achite despăgubiri de câte 25 de mii de euro, în cinci cazuri. Profesorii expulzați în Turcia au fost condamnați la închisoare, acuzați de implicare în organizarea loviturii de stat eșuate din 2016.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău