Ce propune Ministerul Sănătății mamelor care au protestat față de administrarea abuzivă a antibioticelor

  • 14 August 2018 14:07
Ce propune Ministerul Sănătății mamelor care au protestat față de administrarea abuzivă a antibioticelor

Ca urmare a protestului din 13 august, în care mai multe mame s-au plâns pe administrarea abuzivă a antibioticelor, dar și pe o comunicare defectuoasă între medici și pacienți, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale propune ca reprezentante ale protestatarelor să fie incluse într-un grup de lucru care va revizui Protocoalele Clinice Naționale în domeniul pediatriei și neonatologiei, cu introducerea unui nou compartiment „Cultura comunicării medic-pacient”, transmite IPN.

Mamele vor lucra împreună cu specialiștii pentru a propune cele mai eficiente metode de comunicare și informare a pacienților în stabilirea diagnosticului și tratamentului, se menționează într-un comunicat de presă remis de instituție. La fel, vor fi observatori ai grupului de lucru privind elaborarea documentelor de politici pentru supravegherea și combaterea rezistenței antimicrobiene. O altă propunere făcută participantelor la acțiune a fost să facă voluntariat în cadrul spitalelor pentru copii, pentru a asigura confortul psiho-emoțional al mamelor și copiilor internați și pentru a semnala problemele identificate.

„Sunt sigură că doar prin eforturi comune putem schimba lucrurile în sistem. Solicit și vă recomand să semnalați orice caz în care credeți că vi s-au încălcat drepturile sau aveți nemulțumiri privind calitatea asistenței medicale acordate. Vom analiza fiecare caz în parte pentru a exclude pe viitor astfel de situații”, a spus secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Rodica Scutelnic.

Reprezentantele grupului de mame urmează în perioada următoare să identifice persoanele care vor fi parte a grupurilor de lucru pentru soluționarea problemelor semnalate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău