Ce își propune Dorin Chirtoacă pentru ultimul an de mandat

  • 17 Iunie 2014 14:28
Ce își propune Dorin Chirtoacă pentru ultimul an de mandat

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, și-a prezentat marți, 17 iunie, raportul de activitate pentru perioada anilor 2013-2014, în care a trecut în revistă principalele realizări ale administrației locale și obiectivele pentru ultimul său an de mandat.

 

Primarul a trecut la capitolul realizări asamblarea a 20 de troleibuze noi, construcția străzii pietonale din centrul Capitalei, modernizare bulevardului Alecu Russo, instalarea monumentului dedicat deportaților, în scuarul Gării feroviare și inițierea proiectului de reparație a trei străzi principale ale Chișinăului. Este vorba despre bulevardul Ștefan cel Mare, strada Negruzi și Alecsandri, proiect finanțat de băncile europene.

De asemenea a fost obținută finanțarea pentru modernizarea regiei Apă-Canal, în valoare de 63 de milioane de euro, care, după cum promite primarul, va permite asigurarea calității apei pentru următorii 100 de ani.

Una dintre problemele care nu au reușit să fie rezolvate este cea a corupției funcționarilor publici, a menționat Dorin Chirtoacă.

Pentru anul acesta, primarul și-a propus ca restaurarea clădirii Primăriei, renovarea  ”Scării cascadelor” din Valea Morilor, stabilirea unor normative mai stricte pentru construcția mansardelor, accesarea fondurilor pentru izolarea termică a tuturor clădirilor publice, pentru care Banca Europeană pentru Investiții a promis credite de până la 50 de milioane de euro.

Primarul a vorbit și despre o concepție generală de dezvoltare a orașului pentru următoarele decenii. Aici a menționat asigurarea tuturor locuitorilor cu locuințe, mărirea suprafeței de spații verzi până la 50 la sută, transformarea centrului orașului în pasaj pietonal, reabilitarea râului Bâc și construcția unei uzine de prelucrare a deșeurilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău