Ce au descoperit medicii sud-coreeni la pacienții reinfectați cu coronavirus

  • 18 Mai 2020 18:17
Ce au descoperit medicii sud-coreeni la pacienții reinfectați cu coronavirus

Pacienții care au fost testați pozitiv cu coronavirus după ce s-au vindecat și au fost externați nu sunt contagioși, au spus oficialii sanitari din Coreea de Sud, în cadrul unui anunț oficial, luni, relatează CNN, potrivit DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, Centrul pentru Controlul Bolilor din Coreea (KCDC) a făcut anunțul după ce a realizat o analiză a 108 cazuri și după investigații epidemiologice pe 285 alte cazuri pentru a determina dacă pacienții cu coronavirus ar trebui să fie carantinați timp de două săptămâni după ce sunt externați.

Medicii coreeni au testat 790 de contacte ale celor care s-au reinfectat după ce au fost declarați vindecați și externați din spital. Au descoperit că niciunul dintre ei nu s-a infectat. Ulterior anunțului, regula care cerea ca pacienții vindecați să petreacă 2 săptămâni în carantină a fost eliminată.

Directorul KCDC, Jung Eun-Kyeong, a spus că autoritățile sanitare încă nu au dovezi concrete cu privire la motivul pentru care unii pacienții sunt testați pozitiv din nou după vindecare, însă a adăugat că unii experți cred că este vorba de o detectare fals-pozitivă – testele detectează fragmente de virus mort.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău