CCA a sancționat 11 posturi de radio și TV

  • 12 Februarie 2018 16:32
CCA a sancționat 11 posturi de radio și TV

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a sancționat luni, 12 februarie, cu amenzi a câte 5.000 de lei 11 posturi de radio și TV și 7 distribuitori de servicii pentru că nu au prezentat la timp concepțiile generale de programe.

Acestea au fost solicitate de CCA în condițiile intrării în vigoare a noilor prevederi ale Codului Audiovizualului care nu permit transmisia de programe cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic din anumite state.

Astfel, au fost sancționate 9 posturi de televiziune, 2 de radio și 7 operatori de rețele prin cablu. În același timp, 20 de posturi de radio și 15 posturi TV urmează să prezinte suplimentar concepțiile, până la 15 februarie.

Președintele CCA, Dragoș Vicol, a anunțat că instituția va face și monitorizări pentru a verifica în ce măsură instituțiile audiovizuale respectă noile prevederi.

Amintim că în conformitate cu o lege votată de Parlament în luna decembrie, „în vederea asigurării securității informaționale a statului, se permite radiodifuzorilor și distribuitorilor de servicii transmisia programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum și în statele care au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.”

Pentru încălcarea acestor norme, Codul Audiovizualului prevede și amenzi de până la 100 de mii de lei sau chiar retragerea licenței.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău