Câțiva cetățeni ruși care veneau în R.Moldova în preajma așa-numitelor alegeri prezidențiale din regiunea transnistreană au fost întorși la Moscova de pe Aeroportul din Chișinău

  • 11 Decembrie 2021 10:46
Câțiva cetățeni ruși care veneau în R.Moldova în preajma așa-numitelor alegeri prezidențiale din regiunea transnistreană au fost întorși la Moscova de pe Aeroportul din Chișinău TASS

Mai mulți cetățeni ruși care veneau în Republica Moldova în preajma așa-numitelor alegeri prezidențiale din regiunea separatistă transnistreană au fost întorși la Moscova de pe Aeroportul din Chișinău.   

Agenția rusă Tass scrie că politologul Natalia Narocinițkaia nu a fost lăsată să intre pe teritoriul Republicii Moldova. Ea a fost urcată în avionul cu care a venit, fără ca autoritățile să-i explice motivivul. Aceasta a afirmat că trebuia să participe ca observator la alegerile din regiunea transnistreană. Incidentul a fost criticat de reprezentanta Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Aceeași sursă scrie că un membru al Camerei Civice a Federației Ruse, Vladimir Juravlev, de asemenea, nu a fost lăsat în Republica Moldova. Pe Aeroportul din Chișinău a fost reținut și adjunctul directorului Institutului statelor CSI, Vladimir Egorov.

Duminică, 12 decembrie, în regiunea separatistă transnistreană va avea loc scrutinul pentru alegerea așa-zisului președinte. Autoritățile constituționale de la Chișinău nu recunosc acest proces și îl consideră o sfidare la adresa suveranității Republicii Moldova.

Biroul Politici de Reintegrare a emis o declarație de presă prin care constată că acest exercițiu se desfășoară în afara cadrului constituțional și contrar legislației în vigoare a Republicii Moldova. Guvernul Republicii Moldova consideră că astfel de ”alegeri” nu pot fi recunoscute și sunt considerate nule din punct de vedere juridic.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene prin intermediul canalelor diplomatice a făcut un apel către toți partenerii externi de a se abține de la delegarea observatorilor și participarea la acest proces nelegitim. Diplomația Republicii Moldova amintește că orice participare la astfel de acțiuni reprezintă o sfidare la adresa suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova și subminează procesul de soluționare a conflictului transnistrean.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău