Câteva persoane neidentificate l-au scos pe Jurnalistul Vladimir Soloviov din edificiul unde au loc reuniunile CUC și l-au dus într-o direcție necunoscută

  • 14 Aprilie 2022 16:50
Câteva persoane neidentificate l-au scos pe Jurnalistul Vladimir Soloviov din edificiul unde au loc reuniunile CUC și l-au dus într-o direcție necunoscută

Delegația Chișinăului a cerut explicații de la reprezentanții Tiraspolului în CUC despre situația jurnalistului Vladimir Soloviov, corespondent al publicației ruse „Kommersant” și redactor-șef la NewsMaker.md, pe care, în această dimineață, câteva persoane neidentificate l-au scos din edificiul unde au loc reuniunile de lucru ale Comisiei Unificate de Control și l-au dus într-o direcție necunoscută.

Din câte se cunoaște, acesta intenționa să realizeze interviuri cu membrii CUC. Delegația Tiraspolului a răspuns sfidător că nu cunoaște nimic și că trebuie să se documenteze, potrivit unui comunicat al CUC. 

„Delegația Chișinăului este profund îngrijorată de aceste acțiuni ilegale ale structurilor de forță ale Tiraspolului îndreptate asupra reprezentanților mass-media, cazul urmând a fi investigat de organele de drept în conformitate cu legislația națională”, se arată în comunicat. 

Menționăm că ședința săptămânală din 14 aprilie a Comisiei Unificate de Control a început la Tighina cu o întârziere de circa două ore.

Cauza întârzierii a fost provocată de așa-numiții „grăniceri” subordonați Tiraspolului care au oprit nemotivat autovehiculul delegației Republicii Moldova la intrare în orașul Bender, au pretins abuziv prezentarea actelor membrilor delegației și ale mașinii spre „control”, intenționând să efectueze și o verificare propriu-zisă a automobilului. Înșiși „grănicerii” au refuzat să se prezinte, potrivit comunicatului. 

Chișinăul a cerut deplasarea urgentă la fața locului a grupului de observatori militari ai Forțelor Mixte de Menținere a Păcii care au documentat incidentul, iar reprezentanții Chișinăului au putut să se deplaseze spre locul desfășurării ședinței.

Autoritățile condamnă abuzurile comise de structurile de forță ale Tiraspolului dislocate ilegal în raionul cu regim sporit de securitate Tighina care vor fi discutate la ședința de săptămâna viitoare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:0,51 m/s
Fri
15
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău