Câteva formațiuni politice și-au exprimat susținerea pentru Andrei Năstase în turul doi al alegerilor pentru Chișinău

  • 22 Mai 2018 19:26
Câteva formațiuni politice și-au exprimat susținerea pentru Andrei Năstase în turul doi al alegerilor pentru Chișinău

Câteva formațiuni politice și-au exprimat susținerea pentru candidatul Platformei DA Andrei Năstase în turul doi al alegerilor pentru funcția de primar al Capitalei.

Partidul Unității Naționale, al cărui candidat Constantin Codreanu a obținut 4,5% din voturi în primul tur, și-a îndemnat susținătorii să-și dea votul pentru Andrei Năstase, în cel de-al doilea tur de scrutin pentru a evita căderea Capitalei în mâinile socialiștilor.

Candidatul PL Valeriu Munteanu, pentru care au votat 3,6 la sută din alegători, și-a exprimat sprijinul pentru Andrei Năstase. Potrivit lui Valeriu Munteanu, dacă la Chișinău va fi ales un primar pro-european atunci și alegerile parlamentare vor fi câștigate de forțele pro-europene.

Și Partidul Național Liberal îl va susține pe Andrei Năstase, după ce candidata PNL Alexandra Can a obținut doar 0.17 la sută din voturi.

Partidul Popular European din Moldova, care nu a desemnat un candidat pentru Primăria Capitalei, a anunțat că îl va sprijini pe Andrei Năstase în ce de-al doilea tur de scrutin „pentru a evita preluarea conducerii capitalei de forțe ostile parcursului european al R.Moldova”.

Partidul Liberal Reformator își îndeamnă membrii și simpatizanții să îl susțină pe Andrei Năstase în turul II al alegerilor locale noi din Chișinău.

Partidul Politic Voința Poporului nu susține vreun candidat, dar solicită asigurarea unui proces electoral corect și îndeamnă cetățenii să facă o alegere rațională.

Partidul Democrat nu a făcut publică opțiunea sa pentru turul doi al alegerilor locale din Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
-3,5 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:2,1 m/s
Sat
-0 °C
Sun
0 °C
Mon
2 °C
Tue
4 °C
Wed
4 °C

Curs oficial BNM 23 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3233 -0.0000
USD 17.4327 -0.0000
RON 4.0418 -0.0000
UAH 0.7227 -0.0000
RUB 0.2734 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău