Câte persoane au decedat în accidente rutiere produse în diferite localități din R. Moldova de la începutul anului și până la sfârșitul lunii iulie

  • 18 August 2020 11:15
Câte persoane au decedat în accidente rutiere produse în diferite localități din R. Moldova de la începutul anului și până la sfârșitul lunii iulie

De la începutul anului și până la sfârșitul lunii iulie, peste 100 de persoane au decedat în accidente rutiere produse în diferite localități din Rep. Moldova. Potrivit datelor din Registrul Accidentelor Rutiere, în primele șapte luni ale anului curent s-au înregistrat 1020 de accidente rutiere soldate cu 117 persoane decedate și alte 1150 persoane rănite.

Chișinăul este localitatea cu cel mai înalt risc de producere a accidentelor rutiere. Aici s-au înregistrat 48 la sută din numărul total de accidente rutiere. 

Cele mai frecvente cauze de producere a accidentelor rutiere sunt: depășirea limitei de viteză, starea de ebrietate alcoolică și narcotică, dar și neacordarea priorității altor vehicule.

În scopul prevenirii și reducerii numărului de accidente rutiere, Ministerul de Interne, Primăria Municipiului Chișinău împreună cu agent economic au lansat campania “Stop viteză la drum”.

Ministrul de Interne, Pavel Voicu, a subliniat că siguranța rutieră vizează toți cetățenii țării, de aceea de implicarea fiecăruia depinde reducerea numărului de accidente rutiere.

Nimic nu consolidează mai mult oamenii decât o problemă comună. Îi unește și îi motivează la acțiuni în momentul în care ei înțeleg că fără implicare, de la sine nu se întâmplă nicio schimbare. Problema accidentelor rutiere este pe agenda Ministerului Afacerilor Interne, iar implicarea societății civile în soluționarea ei este enorm de importantă, a declarat Pavel Voicu.

În cadrul campaniei vor fi distribuite materiale informative și difuzate spoturi pentru a determina oamenii să fie vigilenți și să respecte regulile de circulație rutieră prevenind, astfel, accidentele rutiere.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău