Cât timp se dețin drepturile unei mărci comerciale înregistrate (Bizlaw)

  • 01 Mai 2019 12:17
Cât timp se dețin drepturile unei mărci comerciale înregistrate (Bizlaw)

Cererile privind înregistrarea mărcilor comerciale sunt publicate peste trei luni din data depunerii solicitării. Ulterior, timp de trei luni, sunt adunate opozițiile și observațiile de la părțile interesate. După aceasta, examinarea în fond a cererii poate fi organizată încă după trei luni.

Potrivit axei de înregistrare a mărcilor, publicată de Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală, preluată de bizlaw.md în raportul de activitate pentru anul trecut, după luarea deciziei de eliberare a mărcii, timp de o lună pot fi depuse contestații. Dacă solicitarea nu a creat reacții adverse de la alte persoane, atunci certificatul se eliberează peste încă două luni. Prin urmare, întreg procesul poate dura în jur de un an. Ulterior, la fiecare zece ani trebuie să reînoiți înregistrarea drepturilor asupra mărcii comerciale. Autoritățile nu au limitat numărul de reîntoiri, astfel o persoană poate deține drepturi asupra unei mărci un număr nelimitat de ani.

Menționăm că, în 2018 au fost eliberate 1.475 de certificate privind înregistrarea mărcilor comerciale. În cele mai multe cazuri, 903 la număr, titulari sunt cetățeni ai Republicii Moldova. Dacă să vorbit despre solicitanții străini, atunci cei mai mulți sunt din Statele Unite ale Americii, Ucraina, Elveția și Coreea de Sud.

Durata procedurii de eliberare a certificatului privind deținerea unei mărci comerciale poate fi văzută în axa de mai jos.

sursa: bizlaw

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău