Casa lui Renato Usatîi și sediul PPPN au fost PERCHEZIȚIONATE

  • 24 Octombrie 2015 12:07
Casa lui Renato Usatîi și sediul PPPN au fost PERCHEZIȚIONATE

Sediul Partidului Politic „Partidul Nostru” și casa liderului formațiunii, Renato Usatîi, au fost percheziționate, fiind ridicate toate computerele activiștilor PPPN, CD-uri, suporturi electronice și documente.

După reținerea lui Renato Usatîi pe aeroportul din Chișinău, vineri seara, de către forțele speciale ale SIS, liderul partidului a fost escortat pentru audieri la Procuratura Generală. Avocatul Ana Ursachi și activiștii partidului consideră că reținerea vine după publicarea de către Usatîi pe internet a convorbirilor telefonice între omul de afaceri Ilan Șor și ex-premierul Vlad Filat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru, citată de IPN, Usatîi a fost reținut preventiv pentru 72 de ore în cauza penală declanșată pe faptul violării secretului corespondenței. Pentru o astfel de infracțiune acesta poate fi obligat să plătească o amendă de 4000 de lei sau să muncească în folosul comunității. Usatîi a refuzat să facă declarații, actualmente fiind întreprinse acțiuni procesuale pe această cauză penală.

Renato Usatîi a fost prezent la perchezițiile care au avut loc la domiciliul său. La ieșirea din casă, primarul de Bălți a declarat că „este un dezmăț în stil moldovenesc”. Activiștii PPPN au protestat la sediul partidului și la casa liderului politic cerând eliberarea lui Usatîi. Totodată, avocații au contestat decizia privind reținerea pentru 72 de ore.

Pentru astăzi sunt planificate noi audieri ale lui Renato Usatîi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău