Cartușe, un pistol și un act falsificat, descoperite la trei cetățeni străini aflați în Aeroportul Chișinău

  • 10 Decembrie 2023 15:25
Cartușe, un pistol și un act falsificat, descoperite la trei cetățeni străini aflați în Aeroportul Chișinău

În Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului special, polițiștii de frontieră au depistat cartușe, un pistol și un act falsificat. Documentați sunt trei cetățeni străini, arată un comunicat al Poliției de Frontieră.

În primul caz este vizat un cetățean al R. Tadjikistan de 24 de ani, care s-a prezentat printre pasagerii cursei „Yerevan-Chișinău”. Străinul intenționa să intre în R. Moldova cu scop de vizită. În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus controlului adițional, iar  asupra persoanei s-a depistat un permis de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile de baștină. Permisul a fost examinat de comun cu ofițerii FRONTEX, fiind stabilit că actul conține semne rezonabile de falsificare. Persoanei cercetate i-a fost refuzată intrarea în Republica Moldova.

Un alt tânăr din Israel a încercat să iasă din R. Moldova cu un pistol, camuflat în bagajul de cală. Străinul de 23 de ani a fost depistat în timpul controlului de securitate efectuat asupra pasagerilor de la ruta „Chișinău-Tel Aviv” și prelevării imaginilor ale bagajelor scanate. La fața locului a intervenit grupa operativă de la Sectorul Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău pentru documentarea cazului și stabilirea tuturor circumstanțelor. Obiectul a fost ridicat și va fi transmis la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al MAI. În funcție de rezultate se va face încadrarea juridică a faptei și atragerea la răspundere a străinului.

Încheie șirul ilegalităților un cetățean din Ucraina, în bagajul căruia au fost descoperite mai multe cartușe. Străinul intenționa să iasă din R. Moldova cu ruta „Chișinău-Lisabon”. Și în cazul dat a intervenit grupa operativă din cadrul Sectorului, care documentează toate circumstanțele faptei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,06 m/s
Mon
7
Tue
8
Wed
5
Thu
2
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău