Cartea jurnalistului Bob Woodward despre Trump s-a vândut în 1,1 milioane de exemplare în prima săptămână

  • 20 Septembrie 2018 08:36
Cartea jurnalistului Bob Woodward despre Trump s-a vândut în 1,1 milioane de exemplare în prima săptămână

Cartea jurnalistului de investigații Bob Woodward despre președinția lui Donald Trump, ''Fear: Trump in the White House'', s-a vândut în 1,1 milioane de exemplare, stabilind un record de vânzări în prima săptămână de la lansare pentru editura Simon and Schuster, potrivit reprezentanților acesteia, informează AFP.

Datele cumulează vânzările de cărți tipărite cu cele audio și în format digital, a precizat editorul, care face parte din grupul media CBS.

"Fear", care zugrăvește un tablou apocaliptic al Casei Albe sub președinția lui Trump, s-a vândut în 900.000 de exemplare în ziua lansării, la 11 septembrie.

Cartea jurnalistului de la Washington Post a avut un succes mai mare decât "Fire and Fury" al lui Michael Wolff dedicată, de asemenea, președinției lui Trump, și care s-a vândut în peste un milion de copii în prima săptămână.

"Fear" poate fi deja achiziționată și în Canada, Australia, Marea Britanie și India, unde a fost publicată tot de editura Simon and Schuster, care a vândut drepturile de editare în alte 24 de țări.

De la începutul anului, succesul cărților care îl evocă pe Trump a crescut semnificativ.

"Fire and Fury" a fost cea care a deschis sezonul, urmată de "A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership", semnată de fostul director al FBI, James Comey, și "Unhinged", scrisă de fosta consilieră prezidențială Omarosa Manigault Newman.

Trump a încercat să discrediteze în mai multe rânduri cartea lui Bob Woodward, cunoscut pentru dezvăluirile despre afacerea Watergate, care a dus la demisia președintelui Richard Nixon în 1974.

"O escrocherie", "o glumă", sunt câteva dintre calificativele pe care președintele le-a folosit pentru a descrie lucrarea, criticând în special folosirea surselor anonime.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE:  Știri
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău