Cartea ”Dragostea durează trei ani” de Frederic Beigbeder

  • 01 Aprilie 2014 11:23
Cartea ”Dragostea durează trei ani” de Frederic Beigbeder

Marc Marronier, un tânăr jurnalist francez de treizeci de ani este părăsit de soția sa după trei ani de căsnicie.

Motivul despărțirii este teoria pe care o susține Marc precum că dragostea din punct de vedere chimic dispare după trei ani.
 
Însă cauza principală a despărțirii este totuși fotografia unei alte femei, uitată, din neatenție, în sacul său de voaiaj și găsită de soție. Fotografia aparținea unei doamne pe nume Alice, și ea căsătorită, cea care devine o obsesie pentru Marc și care îi poate schimba teoria sa asupra dragostei.
 
Această carte te cucerește prin dinamism și umor. Nu am putut lăsa cartea din mână până la ultima pagină, chiar dacă îmi doream să întind satisfacția lecturii pe mai multe zile.
 
Marc este genul personajului care surprinde prin gândurile și deciziile sale, de cele mai multe ori foarte controversate. De partea cealaltă, Alice este un persoană mai echilibrată emoțional, însă care, de asemenea, se află în căutarea unei iubiri adevărate, care să dureze în timp.
 
Unele scene din carte sunt destul de vulgare și ar părea să dăuneze romanului, însă prin contrast arată care este diferența dintre o relație eminamente fizică și una cu puternică încărcătură emoțională.
 
Este o carte care te poate duce la unele răspunsuri pe care le cauți referitoare la relațiile durabile, iar dacă nu vei avea răbdarea să o citești până la capăt riști să pierzi dezvăluirea unor secrete pe care așa cum descrie autorul în carte i-a luat cel puțin 10 ani pentru a ajunge la ele.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău