Carpov și Ștanski au ajuns la o înțelegere privind școlile românești din stânga Nistrului

  • 19 August 2014 20:00
Carpov și Ștanski au ajuns la o înțelegere privind școlile românești din stânga Nistrului

Reprezentanții politici ai Tiraspolului și Chișinăului în reglementarea conflictului trnsnistrean au ajuns la o înțelegere privind arenda spațiilor în care își desfășoară activitatea școlile românești din stânga Nistrului.

A fost întocmit contractul și stabilită plata pentru chirie a declarat așa-zisul ministru de externe al Transnistriei, Nina Ștanski după întrevederea de astăzi la Tiraspol cu vicepremierul pentru Reintegrare Eugen Carpov. Potrivit Ninei Ștanski, partea moldovenească a dat asigurări că toate datoriile vor fi lichidate până  la  1 septembrie, astfel încât, să nu fie zădărnicit începutul anului de studii». Aceasta a adăugat că două școli din Dubăsari au încheiat deja contracte de arendă.

Totodată viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Eugen Carpov a declarat că în cadrul ședinței s-a convenit  asupra elaborării regulamentului cu privire la statutul și funcționarea instituțiilor de învățământ a Moldovei în Transnistria.

Reprezentanții politici ai Chișinăului și Tiraspolului se vor întâlni săptămâna viitoare, pentru a continua discuțiile pe marginea acestui subiect.

Amintim că în stanga Nistrului există  opt școli cu predare în limba română. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău