Statele care, până în prezent, nu au dat accept pentru deschiderea de secții de votare pentru alegerile prezidențiale din R.Moldova

  • 18 Septembrie 2020 12:45
Statele care, până în prezent, nu au dat accept pentru deschiderea de secții de votare pentru alegerile prezidențiale din R.Moldova

CEC a făcut o analiză preventivă a statelor și locațiilor unde se pot deschide secții de votare în străinătate, aceste state având nevoie de un timp suficient pentru a decide și a da acceptul în particular.

Într-o intervenție telefonică la emisiunea Punctul pe Azi de la TVR MOLDOVA, Dorin Cimil, președintele CEC a menționat care sunt statele care nu au dat acceptul pentru deschiderea secțiilor de vot.

„În general deja există pentru unele state. Pentru alte state, nici accept de principiu nu există. Pentru cele unde există acceptul general, testăm și acceptul particular, de asta a fost elaborată lista de tatonare pentru a primi acceptul statelor gazdă”, a spus Dorin Cimil.

Acesta a menționat că, până în prezent, accept nu au dat Germania, Belgia, SUA – care a solicitat cerere cu 35 de zile înainte de votare, ceea ce era imposibil de realizat.

„Există riscul ca nu numai în aceste state să nu putem deschide secții de vot, dar și în alte state unde există probleme mari cauzate de COVID-19. Varianta ideală ar fi să găsim spații în incinta ambasadelor, a consulatelor, dar aceste spații sunt mici într-o parte din aceste ambasade și consulate”, a spus Dorin Cimil.

Președintele CEC a precizat că în Rusia au fost propuse spre testare 38 de secții, acestea nefiind deja deschise, așa cum se vehiculează în opinia publică.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău