Care sunt destinațiile turistice cu cei mai puțini vizitatori din Europa, dar care ar merita văzute. Republica Moldova, lăudată pentru crame

  • 09 Iulie 17:14
Care sunt destinațiile turistice cu cei mai puțini vizitatori din Europa, dar care ar merita văzute. Republica Moldova, lăudată pentru crame

Dacă sunteți un călător pasionat, probabil că ați vizitat cele mai populare destinații turistice din Europa, precum Franța, Regatul Unit, Italia, Spania și Germania. Dar câte dintre cele mai puțin frecventate locuri ați vizitat – sau chiar le-ați trecut pe lista de călătorii?

Pe baza datelor Organizației Mondiale a Turismului a Organizației Națiunilor Unite (UNWTO),  Euronews  a întocmit lista celor mai puțin vizitate cinci țări de pe continent și de ce ar trebui să le faceți o vizită, scrie economedia.ro.

San Marino se mândrește cu o arhitectură remarcabilă și priveliști montane uimitoare

Micuțul San Marino este mai degrabă un microstat decât o țară, fiind lipsit de ieșire la mare și înconjurat din toate părțile de Italia.

Cu o suprafață de puțin peste 60 de kilometri pătrați, acesta este adesea trecut cu vederea de turiști din cauza dimensiunilor sale. De fapt, este al treilea cel mai mic teritoriu din Europa și al cincilea cel mai mic din lume.

În ciuda dimensiunilor sale reduse, acesta atrage aproximativ 60.000 de vizitatori pe an. Această cifră îl face cel mai puțin vizitat loc de pe continent.

Pentru cei care fac călătoria, se mândrește cu o arhitectură istorică veche de secole, bine conservată, și cu o regiune muntoasă impresionantă.

Nicio vizită nu este completă fără o vizită la cele Trei Turnuri. Aceste cetăți de tip castel datează din secolul al XI-lea și se află pe cele trei vârfuri ale Monte Titano, cel mai înalt din San Marino.

Locuitorii sunt atât de mândri de aceste structuri, încât ele sunt incluse atât pe steagul național, cât și pe stema țării.

Liechtenstein găzduiește peisaje de basm

Situat între Austria și Elveția, este oarecum surprinzător faptul că Liechtenstein este atât de puțin vizitat.

Având doar 160 km pătrați și mai puțin de 40.000 de locuitori, Liechtensteinul oferă o adevărată experiență de basm chiar în inima Alpilor, fără aglomerație.

Atrage aproximativ 69.000 de turiști în fiecare an și găzduiește castele medievale, cabane alpine pitorești și sate pitorești.

În urmă cu un deceniu, era posibil să închiriezi întregul principat pentru o noapte, “stăpânindu-l” pentru suma de 65.000 de euro.

Iarna, oferă stațiuni de schi neaglomerate cu pârtii de top, iar în lunile mai calde, excursioniștii se pot bucura de trasee de drumeție aparent nesfârșite.

Pentru iubitorii de cultură, nu ratați o excursie în capitală, Vaduz.

Liechtenstein găzduiește nenumărate muzee, iar Kunstmuseum Liechtenstein este unul dintre cele mai populare, cu galerii impresionante pline de artă modernă și contemporană.

Republica Moldova este cunoscută ca o bijuterie est-europeană 

Datorită amplasării sale între Ucraina și România, Moldova se confruntă cu provocări semnificative în dezvoltarea industriei sale turistice, dar are multe de oferit.

Oficial, Moldova este cea mai puțin vizitată țară – dacă nu luăm în considerare microstatele și principatele – dar este și cea mai ieftină din Europa, ceea ce o face un loc perfect pentru călătorii cu buget redus.

Rețineți că guvernul britanic și alte guverne europene recomandă să nu călătoriți în Transnistria, o regiune separatistă care este recunoscută la nivel internațional ca făcând parte din Moldova.

Gazdă a doar 121.000 de vizitatori pe an, Moldova este plină de “bijuterii” ascunse, descoperite de relativ puțini oameni.

Dacă sunteți genul de călător care preferă să viziteze locuri nebătute în seamă înainte ca acestea să devină prea populare, Moldova ar putea fi locul potrivit pentru dumneavoastră.

Podgoriile și cramele sale sunt din ce în ce mai recunoscute pentru calitatea lor înaltă, făcând din Moldova o vizită obligatorie pentru pasionații de vin.

În rest, Moldova oferă o istorie bogată, orașe cu arhitectură brutalistă și o bucătărie balcano-slavă gustoasă.

Monaco poate că este mic, dar atrage deopotrivă iubitorii de lux și de viteză

Principatul Monaco este într-adevăr mic – doar 1,98 km pătrați – dar atrage turiștii datorită hotelurilor și restaurantelor de clasă mondială și, bineînțeles, fiind gazda unui Mare Premiu de Formula 1.

Deși proprietățile sunt limitate și extrem de scumpe, populația sa de aproape 37.000 de locuitori o face cea mai dens populată țară din lume.

Este un adevărat creuzet, care găzduiește 125 de naționalități diferite. Spre deosebire de cel mai mic stat din lume – Cetatea Vaticanului – Monaco este cunoscut pentru cetățenii săi super-bogați, precum și pentru vizitatorii care caută viața de lux.

Având în vedere că microstatul suveran este atât de scump și inaccesibil pentru majoritatea, nu este surprinzător faptul că are un număr relativ scăzut de turiști – aproximativ 328.000 pe an.

Este posibil să îl vizitați cu un buget redus – dacă evitați cazinourile și restaurantele cu stele Michelin, desigur.

Printre activitățile gratuite se numără o plimbare prin orașul vechi, care oferă priveliști uimitoare spre Marea Mediterană și posibilitatea de a admira clădiri maiestuoase precum Palatul Prințului.

Grădinile japoneze sunt, de asemenea, gratuite și sunt perfecte pentru un moment de zen în mijlocul farmecului din Monaco.

Un lucru care nu trebuie ratat? Băile de soare și înotul pe plaja emblematică Larvotto – locul perfect pentru a absorbi atmosfera de pe Riviera.

Bosnia-Herțegovina a ieșit din turismul sumbru și a devenit un viitor hotspot

Situată în Peninsula Balcanică, Bosnia-Herțegovina și-a câștigat notorietatea mondială în timpul tragicului război civil din anii 1990.

După aceea, Bosnia- Herțegovina a fost puțin vizitată. Pe măsură ce prețurile cresc în Europa – în special în zona euro – mulți oameni descoperă acum farmecele sale.

Deși atrage în prezent doar aproximativ 529.000 de turiști pe an, această națiune europeană mai puțin dezvoltată are multe de oferit.

De când Croația vecină a adoptat moneda euro în 2023, vizitatorii descurajați de prețurile ridicate s-au îndreptat spre Bosnia-Herțegovina.

Capitala sa, Sarajevo, este perfectă pentru iubitorii de istorie, fiind locul unde a fost asasinat arhiducele Franz Ferdinand în 1914 – principalul eveniment care a declanșat Primul Război Mondial.

Mai aproape de granița croată și, prin urmare, ușor accesibil pentru o excursie de o zi din Dubrovnik este Mostar.

Acesta are o atmosferă medievală, cu alei mici și sinuoase pline de magazine și tarabe care vând produse locale.

Este probabil cel mai bine cunoscut pentru emblematicul Stari Most, un pod medieval reconstruit cu arcuri. Vizitatorii se pot plimba cu bărcile de viteză pe râu sau, o dată pe an, pot asista la Red Bull Cliff Diving World Series, unde curajoși sar de pe structura înaltă de 20 de metri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
29,4
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:4,63 m/s
Wed
26
Thu
23
Fri
21
Sat
23
Sun
24
Arhivă Radio Chișinău